ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ

ΝΕΑ ΑΡΧΗ - ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ

Σκοπός μας είναι να αντικαταστήσουμε τη Νέα Δημοκρατία ως κόμμα εξουσίας της κέντρο+δεξιάς, με ένα άλλο πολιτικό σχήμα. Η ΝΔ είναι ένα αναχρονιστικό, παρασιτικό, παρακμιακό, αναξιοκρατικό, αντιδημοκρατικό κόμμα που αποτελεί μεγάλη ντροπή για την ελληνική και ευρωπαϊκή κεντροδεξιά, την Ελλάδα, τους απανταχού Έλληνες και την Ευρώπη. Έχει απολέσει εδώ και δεκαετίες κάθε επαφή με την κοινωνία και έχει ξεπεραστεί κατά πολύ από την εποχή. Ελέγχεται πλήρως από ξένα και εγχώρια κέντρα εξουσίας και υποστηρίζει τα συμφέροντα ξένων δυνάμεων και μιας πολύ μικρής εγχώριας μειοψηφίας. Εξαπατά συστηματικά και διαχρονικά τους κέντρο+δεξιούς ψηφοφόρους και υφαρπάζει την ψήφο τους χωρίς να εκπροσωπεί τα συμφέροντα τους. Με αυτή τη Νέα Δημοκρατία να είναι η βασική δύναμη της κέντρο+δεξιάς, η χώρα και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν έχουν καμία απολύτως ελπίδα. Θα ευημερεί μόνο μια παρασιτική, παρακμιακή, αναχρονιστική, αναξιοκρατική μικρή μειοψηφία. Εναλλακτικά επιδιώκουμε την ριζική αναμόρφωση της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με τις αρχές, τις αξίες και τις θέσεις της Νέας Αρχής. Κάτι τέτοιο φαίνεται εντελώς απίθανο στο εγγύς μέλλον αλλά εφικτό μακροχρόνια. Τους πιστέψαμε, τους υποστηρίξαμε, τους βοηθήσαμε, τους ψηφίσαμε, τους εμπιστευτήκαμε. Μας εξαπάτησαν, μας πρόδωσαν, κατάκλεψαν και κατασπατάλησαν το υστέρημα μας. Μας οδήγησαν στη χρεοκοπία, την οικονομική καταστροφή, την εθνική υποδούλωση και τον διεθνή εξευτελισμό. Μας οδήγησαν στην αυτοκτονία, την απελπισία, την απόγνωση, την εξαθλίωση. Ακόμη και τότε έκαναν ακριβώς τα ίδια και θα συνεχίσουν να τα κάνουν. Έδιωξαν τη βασιλική οικογένεια για να εγκαθιδρύσουν τις δικές τους δυναστείες. Ακολούθησαν τους δικτάτορες για να εγκαθιδρύσουν τη δική τους δημοκρατικοφανή δικτατορία. Όσο τους ψηφίζετε δεν φεύγει το Κακό και η χώρα θα σέρνεται. Μαυρίστε τη Γαλαζοπράσινη Πανούκλα. Γίνεται πολύ καλύτερα στη Κέντρο+Δεξιά. 

Για να πάει η χώρα μπροστά και να έχουμε αληθινή Δημοκρατία, Ελευθερία, Αξιοπρέπεια και Δικαιοσύνη.

 ΣΑΠΙΟ - ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΟ - ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΟ - ΣΥΣΤΗΜΑ

Σκότωσαν χιλιάδες αθώους συμπατριώτες μας! Κατέστρεψαν ολοκληρωτικά και οριστικά δεκάδες χιλιάδες! Εξαθλίωσαν εκατοντάδες χιλιάδες! Μας κατάντησαν επαίτες και υπόδουλους! Ξεφτίλισαν σε όλη την Υφήλιο, έναν περήφανο λαό με μακραίωνη και σημαντική Ιστορία! Ντρόπιασαν τους ομογενείς που μοχθούν σε όλο το κόσμο να αποδείξουν ότι οι Έλληνες είναι ικανοί και εργατικοί. Έκαναν τη λέξη Έλληνας συνώνυμη με τεμπέλης, άχρηστος και απατεώνας. Και όλα αυτά γιατί; Για να πάρουν τις καρέκλες και να γεμίσουν τους λογαριασμούς τους με λεφτά, κλεμμένα από τον Ελληνικό λαό.  

Η γαλαζοπράσινη λαίλαπα σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα της, δεν άφησε όρθιο τίποτα. Θα περάσουν πολλές δεκαετίες για να μπορέσει η χώρα να συνέλθει από την ανείπωτη καταστροφή που προκάλεσε η γαλαζοπράσινη Μαφία. Όμως δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να ξανακτίσουμε τη χώρα από την αρχή. Για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να φύγει το Κακό. Εάν δεν φύγει το Κακό δεν υπάρχει ελπίδα. Το μεγάλο Κακό που μας βρήκε είναι το σάπιο, παρακμιακό, παρασιτικό, γαλαζοπράσινο Σύστημα που κατάντησε τη χώρα σε αυτά τα χάλια. Αυτό που προέχει είναι επιτέλους να αναλάβουν την διακυβέρνηση της χώρας άνθρωποι έντιμοι και ικανοί που θα βάλουν το δημόσιο, συλλογικό, εθνικό συμφέρον πάνω από το προσωπικό τους. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να συνεχίσει να κυβερνά το ίδιο Σύστημα που έφερε την καταστροφή. 

Από το 2010 έως και σήμερα διανύουμε μια περίοδο τεράστιας οικονομικής και εθνικής καταστροφής. Τώρα φάνηκε το αποτέλεσμα λαθών, παραλείψεων, σπατάλης, κλεψιάς και κακοδιαχείρισης δεκαετιών. Για τη Μεγάλη Εθνική Καταστροφή ευθύνεται ένα σάπιο, παρασιτικό, παρακμιακό Σύστημα  κλεπτοκρατίας, κακιστοκρατίας, ευνοιοκρατίας, νεποτισμού που ωφελούνταν σε βάρος των υπολοίπων. Τα μέλη του Συστήματος κατέστρεψαν εσκεμμένα ή κατά λάθος τη χώρα για το δικό τους προσωπικό όφελος. Το ίδιο Σύστημα εξακολουθεί να «βρίσκεται στα πράγματα» και να κυβερνά άμεσα ή έμμεσα τη χώρα.

Ο δεξιός πυλώνας του συστήματος, η ΝΔ εξακολουθεί να είναι κόμμα εξουσίας. Ετοιμάζεται να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, μόνη της ή μαζί με άλλους, κατά πάσα πιθανότητα μαζί με το ΠΑΣΟΚ. Είναι μεγάλη ντροπή για την Ελλάδα και τους απανταχού Έλληνες να ξαναβρεθούν στο τιμόνι της χώρας αυτοί που με αργά και σταθερά βήματα μας οδήγησαν στην χρεοκοπία. Η χώρα είναι βαριά άρρωστη από το Σύστημα που είναι ο καρκίνος. Εάν δεν καταπολεμηθεί ο καρκίνος με κάθε μέσο, η χώρα δεν θα μπορέσει να ορθοποδήσει ποτέ. Εάν δεν απαλλαγούμε από αυτό το Σύστημα, η χώρα και οι μη συστημικοί πολίτες που είναι η συντριπτική πλειοψηφία δεν έχουν καμία απολύτως ελπίδα. Διαχωρισμοί όπως αριστεροί - δεξιοί, μνημονιακοί - αντιμνημονιακοί, ευρωπαϊστές - ευρωσκεπτικιστές είναι υπαρκτοί αλλά δευτερεύοντες.

Ο βασικός διαχωρισμός είναι οι μη Συστημικοί εναντίον των Συστημικών, η πλειοψηφία ενάντια στην καταπιεστική, παρασιτική μειοψηφία, ο λαός ενάντια στους δυνάστες. Ή εμείς ή αυτοί. Εάν δεν τους διαλύσουμε, θα μας εξοντώσουν όλους ολοκληρωτικά και οριστικά. Αποσκοπούμε στην ανατροπή του σάπιου γαλαζοπράσινου Συστήματος και την αντικατάσταση της  ΝΔ με ένα άλλο σχήμα. Οι ανίκανοι και διεφθαρμένοι συστημικοί θα εκδιωχθούν από παντού και έτσι θα δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας σε δημόσιο & ιδιωτικό τομέα. Μέρος του γαλαζοπράσινου Συστήματος είναι το τρισάθλιο γαλαζοπράσινο κράτος που επί δεκαετίες ταλαιπωρεί, εκμεταλλεύεται και καταδυναστεύει τους Έλληνες πολίτες. Αποτελείται κυρίως από γαλαζοπράσινους κομματικούς. Οι Έλληνες φορολογούνται απάνθρωπα για να καλοπερνάνε οι γαλαζοπράσινοι συστημικοί χωρίς να προσφέρουν ουσιαστικό έργο. Τους άχρηστους παλιανθρώπους προτιθέμεθα να αντικαταστήσουμε με ικανούς και έντιμους δημόσιους υπαλλήλους που θα υπηρετούν τον Έλληνα πολίτη αντί να τον εκμεταλλεύονται και να τον καταδυναστεύουν. Κάτι αντίστοιχο θα κάνουμε και στον ιδιωτικό τομέα, με έμμεσο τρόπο. Και εκεί το γαλαζοπράσινο καθεστώς έχει βάλει σε πολλές σημαντικές θέσεις δικούς του ανίκανους και διεφθαρμένους συστημικούς. 

Ενδεικτικά, έχουμε συγκεντρώσει κάποια ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ για το κόμμα της ΝΔ. Και μόνο αυτά να διαβάσει κανείς θα καταλάβει γιατί ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΞΑΝΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Είναι δημόσιες πληροφορίες από τα ΜΜΕ και το Διαδίκτυο και αποτελούν μόνο ένα μικρό μέρος από τα πολλά στοιχεία που υπάρχουν. Επιπλέον παραθέτουμε την άποψη μας για την Νέα Δημοκρατία. Για το ΠΑΣΟΚ πιθανότατα τα στοιχεία είναι περισσότερα και χειρότερα. Δεν μας ενδιαφέρει όμως σε αυτή τη φάση. Ας ασχοληθούν με το ΠΑΣΟΚ κινήσεις και κόμματα της κέντρο-αριστεράς. Αρκετές πληροφορίες για το τρόπο λειτουργίας του Συστήματος και εναλλακτικές αντιμετώπισης του βρίσκονται σε αυτό τον ιστότοπο.  Στο πολιτικοκοινωνικό μυθιστόρημα «Επαγρύπνηση στη Hellas» που θα κυκλοφορήσει σχετικά σύντομα, δίνονται με ένα πιο περιγραφικό τρόπο.

Ο αγαθός και ο κλέφτης

Ήταν ένας αγαθός άνθρωπος που δούλευε σκληρά. Κάθε βράδυ που γύριζε αργά στο σπίτι του, τον παραμόνευε ένας κλέφτης σε μια γωνία. Του πρότεινε ένα πιστόλι και του ζήταγε τα λεφτά του. Ο αγαθός έβγαζε αμέσως το πορτοφόλι του και του έδινε όλα τα λεφτά του. Αυτό συνεχίστηκε για πολλές ημέρες. Κάθε βράδυ ο αγαθός γύριζε από την ίδια διαδρομή και ο κλέφτης τον περίμενε στο ίδιο σημείο. Κάποιο βράδυ, ο αγαθός ρώτησε τον κλέφτη. 

- Γιατί κλέβεις συνέχεια μόνο εμένα; Γιατί δεν κλέβεις κάποιον άλλο; 

Ο κλέφτης του απάντησε. 

- Κλέβω εσένα γιατί μπορώ. Με αφήνεις να σε κλέβω και να σε κοροϊδεύω. Tο πιστόλι είναι ψεύτικο. Οι άλλοι το κατάλαβαν και  την πρώτη φορά αντέδρασαν με κάποιο τρόπο. Το έβαλαν στα πόδια, προσπάθησαν να παλέψουν μαζί μου, αρνήθηκαν να μου δώσουν τα χρήματα τους. Μετά δεν πέρασαν ξανά από το σημείο που τους περίμενα. Εσύ δεν κατάλαβες ότι σε κοροϊδεύω και ότι το πιστόλι είναι ψεύτικο. Εκτός αυτού συνεχίζεις να περνάς από το ίδιο σημείο, παρόλο που ξέρεις ότι κάθε βράδυ θα σε περιμένω για να σε κλέψω και μου δίνεις με μεγάλη προθυμία όλα τα χρήματα σου χωρίς να προβάλλεις την παραμικρή αντίσταση.  

Το ηθικό δίδαγμα αυτής της ιστορίας είναι ότι εάν επιτρέπετε στα κόμματα να σας κλέβουν και να σας κοροϊδεύουν, θα το κάνουν συνέχεια. Εάν καταλάβατε ότι σας κοροϊδεύουν και αντιδράσατε με κάποιο τρόπο, τότε θα σταματήσουν να το κάνουν. Υπάρχουν πολλοί τρόποι αντίδρασης. Ο πιο απλός και πιο εύκολος είναι να μην ξαναψηφίσετε ποτέ κάποιο κόμμα που σας κορόιδεψε ή/και σας έκλεψε. 

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Στην κεντροαριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αντικαταστήσει το ΠΑΣΟΚ ως κυρίαρχη δύναμη και κόμμα εξουσίας.  Δυστυχώς δεν έχει συμβεί ακόμη το ίδιο στην κεντροδεξιά. Είναι ανεπίτρεπτο, η ΝΔ να εξακολουθεί να είναι κόμμα εξουσίας μετά από τα τόσα δεινά που έφερε στο τόπο μαζί με το ΠΑΣΟΚ. Ποια πολιτική δύναμη θα επικρατήσει στην κεντροαριστερά δεν είναι κάτι που εμείς μπορούμε να επηρεάσουμε. Εμείς ανήκουμε στην κέντρο+δεξιά και αγωνιζόμαστε να δημιουργήσουμε μια καλύτερη εναλλακτική στη κέντρο+δεξιά. Αφού γίνει αυτό, θα προσπαθήσουμε το νέο κέντρο+δεξιό σχήμα να υπερισχύσει της κυρίαρχης δύναμης της κεντροαριστεράς στις εκλογές. 

Δεν κρίνουμε εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καλύτερη ή χειρότερη εναλλακτική από το ΠΑΣΟΚ. Αυτό το κρίνουν οι ψηφοφόροι της κεντροαριστεράς.  Σίγουρα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει απολύτως καμιά ευθύνη για ότι συνέβη πριν το 2015. Σε κάθε περίπτωση είναι θετικό ότι ο αριστερός πυλώνας του σάπιου συστήματος αντικαταστάθηκε. Υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια στους ψηφοφόρους για τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς αποδείχθηκε μακράν των προσμονών τους. Τη κατάσταση αυτή δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί η ΝΔ καθώς η δυσαρέσκεια για αυτήν είναι ακόμη μεγαλύτερη. Οι συνθήκες είναι ιδανικές για ένα νέο σχήμα στην κέντρο+δεξιά. Οι ψηφοφόροι αναζητούν κάτι νέο που θα τους εμπνεύσει και θα στηρίξουν τις ελπίδες τους πάνω του. 

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κόμματα της κεντροδεξιάς, τοποθετούμαστε περίπου στον ίδιο πολιτικο-ιδεολογικό χώρο με τη ΝΔ. Έχουμε σημαντικές διαφοροποιήσεις σε επιμέρους θέσεις και ιδεολογικά στοιχεία (βλ. Σύγκριση) αλλά όπως και η ΝΔ είμαστε κίνηση πολυσυλλεκτική και καλύπτουμε μεγάλο εύρος του κεντρώου & δεξιού χώρου. Αποσκοπούμε στο να δημιουργήσουμε μια άλλη εναλλακτική στη Νέα Δημοκρατία ως την επικρατέστερη δύναμη στη κέντρο+δεξιά  ή να προκαλέσουμε μεγάλη και ριζική αλλαγή στη Νέα Δημοκρατία. Πολλοί προερχόμαστε από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Αρκετοί είχαμε ενεργή συμμετοχή, κυρίως σε χαμηλό και μεσαίο επίπεδο. Δεν ήμαστε όμως ποτέ μέρος του Συστήματος. Τα στραβά τα γνωρίζαμε, τα συζητούσαμε κατ' ιδίαν και προσπαθούσαμε να τα αλλάξουμε εδώ και δεκαετίες.

Όντας μέσα στο κόμμα, δεν καταφέραμε απολύτως τίποτα. Αντίθετα η κατάσταση διαρκώς χειροτέρευε. Άθελα μας συμβάλλαμε στην καταστροφή της χώρας, στηρίζοντας το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας με τη ψήφο μας, εθελοντική εργασία και οικονομική βοήθεια. Αναγνωρίζουμε ότι ευθύνη για την καταστροφή έχουν και τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η ΝΔ. Είναι άνευ ουσίας να αναζητήσουμε ποιο κόμμα έχει μεγαλύτερη ευθύνη. Θέσαμε εαυτόν εκτός κόμματος όταν συνειδητοποιήσαμε το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσαν στη χώρα τα δύο κόμματα εξουσίας. Χρειάζονται δεκάδες ή εκατοντάδες σταγόνες για να γεμίσει το ποτήρι αλλά μία για να ξεχειλίσει. Πλέον το ποτήρι ξεχείλισε με δαύτους.  Όσα συζητούσαμε ιδιωτικά, τα λέμε πλέον δημόσια. Δεν είναι τίποτα καινούριο, είναι θέματα χιλιοειπωμένα που όμως δεν έβγαιναν προς τα έξω. 

Η εναλλακτική στη Νέα Δημοκρατία μπορεί να είναι ένα ευρύτερο σχήμα στο οποίο θα συμμετέχουμε και εμείς. Έχουμε ήδη κάνει κάποιες ανεπιτυχείς προσεγγίσεις για τη δημιουργία ενός τέτοιου σχήματος (βλ. Συνεργασίες). Δεν εγκαταλείπουμε την προσπάθεια αλλά συνεχίζουμε. Σε κάθε περίπτωση προετοιμαζόμαστε και για αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές. Κάτι τέτοιο θα κάνουμε μόνο όταν κρίνουμε ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες εισόδου στη Βουλή (βλ. Σχεδιασμός). Ακόμη και εάν συμβάλλουμε η ΝΔ αντικατασταθεί με ένα άλλο καλύτερο πολιτικό σχήμα, στο οποίο εμείς δεν θα συμμετέχουμε, θα θεωρήσουμε την προσπάθεια μας άκρως πετυχημένη και θα νοιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση ότι επιτελέσαμε σημαντικό έργο για το καλό της χώρας και των πολιτών. 

Ο αγώνας ενάντια στη ΝΔ αποτελεί ύψιστο πατριωτικό καθήκον. Μαζί με το ΠΑΣΟΚ κατέστρεψαν την πατρίδα μας. Μαζί με το ΠΑΣΟΚ είναι τα λιγότερο πατριωτικά κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου. Η ΝΔ δεν είναι ελληνικό κόμμα αλλά υποκατάστημα γερμανικού κόμματος, του CDU και της ουράς του, του γαλλικού UMP (Ρεπουμπλικάνοι). Η ΝΔ δεν υπηρετεί τα ελληνικά συμφέροντα αλλά πρωτίστως και με μεγάλη διαφορά τα γερμανικά και δευτερευόντως τα γαλλικά. Επιθυμούν, ονειρεύονται και αγωνίζονται η Ελλάδα να παραμείνει γερμανογαλλική αποικία που θα την εκμεταλλεύεται οικονομικά ο Γερμανογαλλικός Άξονας και οι σύμμαχοι του. Μια πολύ μικρή τάξη ντόπιων που θα βρίσκεται υπό της διαταγές του Γερμανογαλλικού Άξονα θα έχει όλα τα προνόμια και τα πλούτη ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των ιθαγενών θα ζουν μέσα στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Οι διάφοροι δήθεν πατριώτες που συμμάχησαν με τους καταστροφείς της Πατρίδας, απέδειξαν ότι δεν είναι τίποτε άλλο από τυχάρπαστοι και καιροσκόποι. Η απεμπόληση ιδανικών είναι κάτι πολύ εύκολο για τη «μάσα» δηλαδή το προσωπικό τους συμφέρον. 

Αποδείχθηκε στην πράξη ότι η Ευρωπαϊκή Ιδέα δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια πρόφαση και ένας ηπιότερος τρόπος για να καταφέρουν οι Γερμανοί με την βοήθεια των Γάλλων ότι δεν κατάφεραν σε δύο παγκόσμιους πολέμους δηλαδή να καταλάβουν την Ευρώπη και να υποδουλώσουν τους Ευρωπαϊκούς λαούς. Αντί για μια Ευρώπη ισότητας και οικονομικής σύγκλισης έχουμε μια Ευρώπη υποτέλειας, οικονομικής εκμετάλλευσης και μεγάλης οικονομικής απόκλισης. Οι γαλαζοπράσινοι προδότες είναι συνεργάτες του εγχειρήματος υποδούλωσης της χώρας όπως οι πατεράδες τους και οι παππούδες τους ήταν συνεργάτες των Ναζί. Είναι τόσο αληθινά σατανικοί άνθρωποι ώστε εξακολουθούν να πουλάνε στους αφελείς το παραμύθι μιας ουτοπίας, μιας ιδεατής κατάστασης που δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ ενώ αρνούνται πεισματικά να παραδεχτούν την πραγματικότητα. 

Να διευκρινίσουμε πως δεν είμαστε ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ιδέα έτσι όπως μας παραμύθιαζαν επί δεκαετίες οι γαλαζοπράσινοι απατεώνες, μια Ευρώπη ισότητας και οικονομικής σύγκλισης. Σε κάθε περίπτωση υποστηρίζουμε πως για το ζήτημα συμμετοχής σε ΕΕ και ευρώ πρέπει να αποφασίσουν οι Έλληνες πολίτες με ένα δημοψήφισμα αφού ξεκαθαρίσει το τοπίο στην ΕΕ και την Ευρωζώνη. Την απόφαση αυτή θα την σεβαστούμε όποια και εάν είναι και θα την εφαρμόσουμε πιστά εάν έχουμε τη διακυβέρνηση της χώρας ή συμμετέχουμε με κάποιο τρόπο. Πρώτα και πάνω από όλα πρέπει να απαλλαγούμε από το φαύλο Σύστημα που κατέστρεψε την χώρα και οδήγησε στην υποδούλωση και τον διεθνή διασυρμό της. 

Είναι ιερή ανθρωπιστική υποχρέωση το συνεχές σφυροκόπημα της ΝΔ ώστε να εξαερωθεί. Μαζί με το ΠΑΣΟΚ, σκότωσαν ή εξαθλίωσαν εκατομμύρια Έλληνες πολίτες και δεν θα διστάσουν να το ξανακάνουν για το προσωπικό τους όφελος. Μεγάλο μέρος της δύναμης της ΝΔ είναι «αέρας κοπανιστός» δηλαδή είναι μια «φούσκα» όπως οι φούσκες που δημιούργησαν γαλαζοπράσινοι απατεώνες στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου. Όταν σκάσει η φούσκα θα συρρικνωθεί σημαντικά η εκλογική της δύναμη.  Σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ εξακολουθεί να είναι κόμμα εξουσίας. Επιβάλλεται για το καλό της χώρας και των πολιτών της, η ΝΔ να καταρρεύσει σε μονοψήφια νούμερα. 

Είναι τελείως ξετσίπωτοι, δεν έχουν ιερό και όσιο και το θράσος τους δεν έχει όρια. Κανονικά θα έπρεπε να κρύβονται για τα εγκλήματα τους και για το πόνο, τη δυστυχία, τις αυτοκτονίες, την εξαθλίωση, την καταστροφή, τον διεθνή εξευτελισμό, την εθνική υποδούλωση που προκάλεσαν. Αντί αυτού, τα θρασίμια της Νέας Δημοκρατίας μας λένε ότι θα μας σώσουν, αυτοί που μαζί με το ΠΑΣΟΚ μας κατέστρεψαν. Ισχυρίζονται ότι τα Μνημόνια που προκάλεσαν τόση δυστυχία είναι ευλογία. Μας ζητάνε να πουλήσουμε τα σπίτια μας για να πληρώσουμε τα κλεμμένα και τα κατασπαταλημένα. Όλα έχουν ένα όριο και το όριο το ξεπέρασαν προ πολλού και κατά πολύ. 

Η κατάσταση στο κόμμα της ΝΔ συνεχώς χειροτερεύει. Τη χώρα την κατέστρεψαν η διαφθορά και η αναξιοκρατία. Εάν στη διακυβέρνηση βρισκόντουσαν έντιμοι και ικανοί άνθρωποι δεν θα είχαμε φτάσει ποτέ στη χρεοκοπία, την καταστροφή, την εξαθλίωση. Η αναξιοκρατία συνεχώς μεγαλώνει. Σχεδόν όλα τα στελέχη πρώτης γραμμής δεν βρίσκονται εκεί επειδή το αξίζουν αλλά επειδή είναι γιοί, ανιψιοί, γαμπροί κλπ μεγαλοπολιτικού ή μεγαλοπαράγοντα. Η προσωποποίηση της αναξιοκρατίας είναι ο παράτυπος πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης που δεν βρίσκεται σε αυτή τη θέση επειδή το αξίζει αλλά επειδή είναι γιος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Πίσω του βρίσκεται το «Σύστημα Μητσοτάκη» το παλαιότερο υποσύστημα του σάπιου, παρασιτικού, παρακμιακού Συστήματος που κατέστρεψε τη χώρα.

Οι παρασκηνιακές μεθοδεύσεις εκλογής του αποτελούν χαρακτηριστικά μιας περιόδου μεγάλης παρακμής που πρέπει να αφήσουμε πίσω μας. Το σωστό και το δίκαιο ήταν τα μέλη της ΝΔ να αποφασίσουν για τον πρόεδρο τους. Όμως το Σάπιο Σύστημα που κατέστρεψε τη χώρα, απεχθάνεται με βδελυγμία το σωστό και το δίκαιο ενώ λατρεύει τη λαμογιά, τη διαπλοκή, την απατεωνιά. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι έγινε μεγάλη κινητοποίηση του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ και της Δράσης ώστε να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ υπέρ του Μητσοτάκη. Με αυτό τον τρόπο βρέθηκε από την τέταρτη θέση, στη πρώτη. Είναι άνευ σημασίας ότι δεν βγήκε κάποιος άλλος καθώς όλοι οι συνυποψήφιοι του ήταν «μια από τα ίδια», παντελώς ανάξιοι να καθίσουν στη καρέκλα του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εν δυνάμει πρωθυπουργού. Όμως σημαντικό είναι ότι τα υποσυστήματα του σάπιου Συστήματος που βρίσκονται πίσω από το Μητσοτάκη, θα συνεχίσουν να ενεργούν με τους ίδιους φαύλους τρόπους μιας εποχής μεγάλης πολιτικής, ηθικής και πνευματικής παρακμής.

Οι τέσσερις ληστές

Τέσσερις ληστές πάνε να κλέψουν μια τράπεζα. Ο ένας μένει στο αυτοκίνητο. Ο άλλος κάθεται κοντά στην είσοδο και φυλάει τσίλιες. Ο τρίτος προσέχει τους ομήρους στη μεγάλη αίθουσα και ο τέταρτος πηγαίνει με τον διευθυντή στο χρηματοκιβώτιο και τις θυρίδες. Γίνεται συμπλοκή και ο ένας τραυματίζει έναν όμηρο ενώ ο άλλος σκοτώνει τον φύλακα. Ποιοι είναι αθώοι και ποιοι είναι ένοχοι; 

Όλοι είναι ένοχοι, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο. Όλοι θα καταδικαστούν. Όλοι θα «φάνε» πολλά χρόνια. Αυτός που σκότωσε θα φάει τα περισσότερα και αυτός που έμεινε στο αυτοκίνητο τα λιγότερα. Όμως όλοι θα μπουν στη φυλακή για πολύ καιρό. 

Μια εξαπάτηση που επιχειρεί το σύστημα είναι να παίζει την κολοκυθιά. Οι Καραμανλικοί λένε ότι έφταιξαν όλοι οι άλλοι εκτός από τον Καραμανλή, οι Σημιτικοί ότι έφταιξαν όλοι οι άλλοι εκτός από τον Σημίτη κλπ. Όλοι ήταν ένοχοι άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο όπως οι τέσσερις ληστές της τράπεζας. Μια άλλη εξαπάτηση που αρέσει στο σύστημα είναι να παρουσιάζει τον καινούριο ως τον «καλό» τους και να αφήνει να εννοηθεί ότι οι προηγούμενοι δεν ήταν τόσο καλοί. Η ευθύνη ανήκει πρωτίστως στα κόμματα.  Οι ψηφοφόροι πρώτα ψήφιζαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και μετά Καραμανλή, Μητσοτάκη, Σημίτη, Παπανδρέου. Με άριστα το 10 βαθμολογούνται με 3 ή 4 δηλαδή κάτω από τη βάση. Ποιο κόμμα παίρνει 3 και ποιο 4 είναι άνευ ιδιαίτερης σημασίας. Οι νυν αρχηγοί (Μητσοτάκης - Γεννηματά) ήταν πρωτοκλασάτα στελέχη των κομμάτων και έχουν τεράστια ευθύνη. Όλοι από την ίδια ελαττωματική γραμμή παραγωγής πολιτικών βγήκαν και είναι περίπου «μια από τα ίδια» χωρίς σημαντικές διαφοροποιήσεις.  

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Η Νέα Αρχή είναι πολιτική και κοινωνική κίνηση που δημιουργήθηκε από την ένωση διαφόρων κινήσεων πολιτών (Διάγραμμα 9) και απευθύνεται στο κεντρώο & δεξιό χώρο (Διάγραμμα 3). Η δομή της είναι δικτυακή (Διάγραμμα 10) και για αυτό εναλλακτικά την αποκαλούμε Δίκτυο. Τον κορμό της κίνησης αποτελεί η Δ.Ε.Κ.Α. (Δημοκρατική Κίνηση Κοινωνικής Αλληλεγγύης) που είχε το κέντρο ως σημείο συνάντησης πολιτών από διάφορες ιδεολογικές αφετηρίες. 

Πίσω από την Νέα Αρχή βρίσκονται χιλιάδες πολίτες της κέντρο+δεξιάς που επιθυμούν να απαλλαγεί η χώρα από το σάπιο Σύστημα που την κατέστρεψε. Δεν επιδιώκουν καρέκλες και αξιώματα αλλά να τοποθετήσουν στη θέση των ανίκανων και διεφθαρμένων πολιτικών που κυβερνούσαν επί δεκαετίες, έντιμους και ικανούς ανθρώπους. 

Μοιάζει με την μάχη του Δαβίδ ενάντια στο Γολιάθ εάν λάβουμε υπόψη την μιντιακή και οικονομική δύναμη. Όμως εξετάζοντας την αριθμητική υπεροχή, το πλεονέκτημα αντιστρέφεται. Με τον κατάλληλο Σχεδιασμό κάτι που μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο μπορεί να γίνει εφικτό. 

Αποκλείουμε τους πολιτικούς από την κίνηση. Δεν αποκλείουμε όμως τη συμμετοχή σε ένα ευρύτερο σχήμα όπου υπάρχουν και πολιτικοί. Σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία αλλάξει ριζικά, ενδέχεται να εξετάσουμε κάποιας μορφής συνεργασία. Στη δεδομένη στιγμή οι διαφορές είναι πολλές και μεγάλες και κάτι τέτοιο είναι απίθανο. Επίσης μπορεί να διερευνήσουμε την συνεργασία με κάποιο άλλο κόμμα της κέντρο+δεξιάς.

Χρειάζεται αμφίδρομη επικοινωνία ή διάλογος και όχι μονόλογος από τη κορυφή προς τη βάση. Η δύναμη πρέπει να βρίσκεται στη βάση και όχι στην κορυφή. 

Είναι πιθανό να γίνονται κατά καιρούς κάποιες προσαρμογές και μικρές διαφοροποιήσεις στις θέσεις, το σχεδιασμό ή την οργάνωση μας. Παραμένουμε όμως πάντα σταθεροί στις γενικές κατευθύνσεις. Μια συμπληρωματική και πιο εκτεταμένη περίληψη μπορείτε να δείτε στην Επισκόπηση.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ - ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ

Θεωρούμε ότι σε σχέση με τη ΝΔ, βρισκόμαστε λίγο πιο κοντά στο κέντρο. Ο βασικός λόγος είναι πως εκπροσωπούμε τη μεσαία τάξη ενώ κατά την άποψη μας η ΝΔ εκπροσωπεί την ανώτερη οικονομική τάξη. Εάν χωρίσουμε τους φορολογούμενους σε πεμπτημόρια δηλαδή σε 5 τμήματα που το καθένα έχει το 1/5 ή 20% των φορολογούμενων, δημιουργούνται 5 οικονομικές τάξεις: κατώτερη, μικρομεσαία, μεσαία, μεγαλομεσαία, ανώτερη. Εκπροσωπούμε και υποστηρίζουμε τα συμφέροντα των 3 μεσαίων τάξεων δηλαδή των 3/5 ή του 60% των πολιτών. Αντιμετωπίζουμε με ευαισθησία την κατώτερη τάξη  (Διάγραμμα 2).

Τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά στόχευαν και στο χώρο του κέντρου. Το ίδιο κάνουμε και εμείς (Διάγραμμα 3). Έχουμε έναν επιπλέον λόγο να απευθυνόμαστε στο χώρο του κέντρου. Η Νέα Αρχή προήλθε από ένωση της ΔΕΚΑ - Δημοκρατικής Ένωσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης με κινήσεις της κέντρο+δεξιάς (βλ. Κινήσεις). Η ΔΕΚΑ είχε το κέντρο ως σημείο συνάντησης πολιτών από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες. Δεν εγκαταλείψαμε το χώρο του κέντρου, απλά επεκταθήκαμε προς τα δεξιά. Δεν στοχεύουμε στο χώρο της ακροδεξιάς, της κεντροαριστεράς ή της αριστεράς. Όμως δεν απαγορεύουμε τη συμμετοχή πολιτών προερχόμενων από αυτούς τους χώρους, εφόσον αποδεχτούν τις θέσεις και τις αρχές της κίνησης.

Η ιδεολογία μας είναι συγκριτιστική και την ονομάζουμε Λαϊκό Ριζοσπαστικό Φιλελευθερισμό (Διάγραμμα 4-5). Έχει σαν βάση το συντηρητικό φιλελευθερισμό αλλά ενσωματώνει στοιχεία από άλλες ιδεολογίες. Σε αυτό ήταν πολύ χρήσιμη η εμπειρία μας από τη ΔΕΚΑ - Δημοκρατική Ένωση Κοινωνικής Αλληλεγγύης όπου υπήρχαν πολίτες όλων των ιδεολογικών αποχρώσεων. Έγιναν πολλές εποικοδομητικές συζητήσεις. Όλα τα πολιτικά συστήματα έχουν αποτύχει. Επομένως χρειάζεται να δημιουργηθούν καινούργια συστήματα ως σύνθεση υπαρχουσών. Μετά από αρκετές προσπάθειες με δοκιμές και διορθώσεις, θα προσεγγίσουν την Τελική Ιδεολογία. Θεωρούμε ότι θα είναι κοντά σε αυτό που πρεσβεύουμε.

ΘΕΣΕΙΣ - ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ - ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ

Τα κείμενα που παρουσιάζουμε έχουν γραφτεί από μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της Νέας Αρχής. Οι απόψεις όμως αυτές δεν ανήκουν σε μια μικρή ομάδα αλλά στην πλειοψηφία των πολιτών του κέντρο+δεξιού χώρου. Δεν εκφράζονται ποτέ στα Συστημικά Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης αλλά όμως ακούγονται καθημερινά σε συζητήσεις απλών πολιτών. Τα Συστημικά Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης ήταν και εξακολουθούν να είναι συνεταιράκια με το σάπιο πολιτικό Σύστημα στην εκμετάλλευση και την καταδυνάστευση των Ελλήνων πολιτών. Μαζί έτρωγαν τόσες δεκαετίες τα λεφτά του Ελληνικού λαού  και προσπαθούν με κάθε τρόπο να συνεχίσουν να τα τρώνε για όσο μεγαλύτερο διάστημα μπορούν. Θέλουμε να βάλουμε ένα τέλος στη λογοκρισία του φαύλου Συστήματος και να δώσουμε φωνή στους απλούς πολίτες της κέντρο+δεξιάς. Θέλουμε εκπροσωπήσουμε το μεγαλύτερο μέρος  των πολιτών του κέντρο+δεξιού χώρου που αυτή τη στιγμή δεν έχουν εκπροσώπηση.  

Έχουμε δεχτεί κριτική για τις λέξεις που χρησιμοποιούμε, θεωρούνται από κάποιους αρκετά σκληρές. Συμβαίνει όμως ακριβώς το αντίθετο. Είναι πολύ πιο ήπιες από αυτές που χρησιμοποιούν οι πολίτες. Αποφεύγουμε τις χυδαίες εκφράσεις αλλά επιδιώκουμε αυτά που παρουσιάζουμε να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στα λόγια των απλών πολιτών. Επιθυμούμε να δείξουμε την μεγάλη αγανάκτηση, την έντονη οργή, το βαθύ, άσβεστο, σιωπηλό μίσος του μεγαλύτερου μέρους της κέντρο+δεξιάς απέναντι στους ανίκανους παλιανθρώπους του σάπιου γαλαζοπράσινου Συστήματος που κατέστρεψαν τη χώρα για να πάρουν τις καρέκλες και να γεμίσουν τους λογαριασμούς τους με λεφτά, κλεμμένα από τον Ελληνικό λαό. Ο βασικός λόγος που προτιμήσαμε ηλεκτρονικό περιοδικό αντί για επίσημη ιστοσελίδα είναι πως επιτρέπει μεγαλύτερη ελευθερία έκφρασης. 

Ότι γράφουμε δεν αποτελεί απόλυτη αλήθεια και αδιαμφισβήτητα γεγονότα. Είναι οι απόψεις της Νέας Αρχής και ταυτόχρονα οι απόψεις της πλειοψηφίας της κέντρο+δεξιάς. Όποιος συμφωνεί έρχεται μαζί μας. Αυτός ο ιστότοπος δεν είναι πολιτικά ανεξάρτητος και ούτε επιδιώκει τον πλουραλισμό απόψεων. H GReACTIV δίνει την δυνατότητα σε όλους να εκφράσουν την άποψη τους σε άλλα sites που διαχειρίζεται (πχ Πραγματικά) και στοχεύουν στην πολιτική ανεξαρτησία και τον πλουραλισμό απόψεων. Εάν θέλετε να εκφράσετε μια διαφορετική άποψη, επικοινωνήστε με την GReACTIV και θα φιλοξενήσει την γνώμη σας στο κατάλληλο site. 

Υπάρχει ελπίδα! Όλα θα πάνε καλά σιγά - σιγά, Θα ξανακτίσουμε τη χώρα από την αρχή, πάνω στα ερείπια που άφησε πίσω του ο γαλαζοπράσινος τυφώνας. Όλα τα προβλήματα θα λυθούν σε βάθος χρόνου. Το μόνο που χρειάζεται είναι να απαλλαγούμε από το Σύστημα που κατέστρεψε τη χώρα και είναι η αιτία όλων των κακών. Εάν δεν το κάνουμε, τότε δεν έχουμε καμιά απολύτως ελπίδα. Αποτελεί υπέρτατο εθνικό στόχο ένα νέο πολιτικό σχήμα να αντικαταστήσει τη Νέα Δημοκρατία  ως η κύρια δύναμη της κεντροδεξιάς και κόμμα εξουσίας. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το τομάρι τους. Το μόνο καλό που κάνουν είναι στη τσέπη τους ενώ προκαλούν τεράστια ζημιά στη χώρα. Δεν είναι έτσι επειδή το λέμε εμείς. Η πραγματικότητα μιλάει από μόνη της. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων υποφέρει ενώ οι γαλάζιοι (& πράσινοι) συστημικοί είναι κάπως καλά ή πολύ καλά. Είναι εχθροί της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού. Κατέστρεψαν τη χώρα για το συμφέρον τους. Όποιος καταστρέψει τη χώρα και εξαθλιώνει το λαό τι είναι, φίλος ή εχθρός; Οι κεντροδεξιοί ψηφοφόροι πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν ότι δεν είναι οι δικοί μας αλλά οι εχθροί μας.

Ή εμείς ή αυτοί. Ή θα τους διαλύσουμε ή θα μας εξοντώσουν τελείως.