ΣΧΕΤΙΚΑ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ 

Η ΝΕΑ ΑΡΧΗ είναι ένα πολιτικό και κοινωνικό Δίκτυο βάσης της κέντρο+δεξιάς. Για ένα μεγάλο διάστημα ο επίσημος ιστότοπος της κίνησης βρισκόταν στη διεύθυνση www.neaarche.eu που καταργήθηκε. Ο δημόσιος διάλογος της κίνησης γινόταν στο ιστολόγιο Δέκα  όπου επίσης φιλοξενούνταν κάποιες θέσεις ή ανακοινώσεις της κίνησης. Το πρώτο άρθρο δημοσιεύτηκε στις αρχές Απριλίου 2013 και το τελευταίο στα μέσα Νοεμβρίου 2016. Μετά από 3,5 χρόνια, ο δημόσιος διάλογος ολοκληρώθηκε συμβάλλοντας σημαντικά στη διαμόρφωση των θέσεων της κίνησης. Το ιστολόγιο Δέκα διατηρείται αλλά δεν ενημερώνεται με νέες αναρτήσεις. Οι δύο ιστότοποι, Δέκα και www.greactiv.eu, συγχωνεύθηκαν σε ένα, το Διαδικτυακό περιοδικό Νέα Αρχή.

Πλέον οι  θέσεις και οι ανακοινώσεις της κίνησης βρίσκονται εδώ. Κρίναμε ότι ήταν προτιμότερο να δημιουργήσουμε, αντί για επίσημο ιστότοπο, ένα διαδικτυακό περιοδικό  με κείμενα & video/audio καθώς μας δίνει μεγαλύτερη ευελιξία και ελευθερία έκφρασης. Σε αυτή τη φάση θεωρούμε υπερβολικό να έχουμε παράλληλα με το διαδικτυακό περιοδικό και επίσημο ιστότοπο που θα λένε τα ίδια πράγματα με διαφορετικό τρόπο. Μελλοντικά και ανάλογα με τις συνθήκες ενδέχεται να δημιουργήσουμε έναν επίσημο ιστότοπο.

Αντίθετα με ότι συνέβαινε στο Δέκα, τα κείμενα γράφονται από μέλη της Συντονιστικής Ομάδας της Νέας Αρχής. Στο Δέκα, τα άρθρα συνέτασσε η διαχειριστική ομάδα του ιστολόγιου αλλά βασίζονταν σε συζητήσεις με μέλη και φίλους της κίνησης.  Τα άρθρα του Δέκα είναι ο βασικός οδηγός που έχει η Συντονιστική Ομάδα της Νέας Αρχής για τη συγγραφή των κειμένων σε αυτό το διαδικτυακό περιοδικό. Επιπλέον χρησιμοποιούνται καθημερινές συζητήσεις με πολίτες που ουδέποτε σταμάτησαν αλλά απλά δεν δημοσιεύονται στο Δέκα. Επομένως είναι απόψεις και θέσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας της κέντρο+δεξιάς και συγκεκριμένα των δυσαρεστημένων με το γαλαζοπράσινο Καθεστώς που κυβερνούσε επί δεκαετίες.  

Όσα παραθέτουμε στα κείμενα και στα video/audio αποτελούν απόψεις και αντιλήψεις της Νέας Αρχής και της πλειοψηφίας των κέντρο+δεξιών ψηφοφόρων. Δεν είναι αδιαμφισβήτητα γεγονότα και απόλυτη αλήθεια. Αυτός ο ιστότοπος δεν είναι πολιτικά ανεξάρτητος και ούτε στοχεύει στον πλουραλισμό απόψεων. Η GReACTIV με προθυμία θα φιλοξενήσει διαφορετικές προσωπικές απόψεις στο Πραγματικά που επιδιώκει την πολιτική ουδετερότητα και την πολυφωνία. 

Η GReACTIV συμμετέχει εθελοντικά στην οργάνωση, διαχείριση και επικοινωνία της κίνησης. Οι απόψεις και οι θέσεις δεν ανήκουν στην GReACTIV αλλά στην Νέα Αρχή. Η GReACTIV είναι ουδέτερη πολιτικά και μπορεί να αναλάβει οποιαδήποτε οργάνωση από την άκρα αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά.

Έχουμε πάρει κάποιες γενικές κατευθύνσεις από νομικούς συμβούλους αλλά δεν περνούν όλα τα κείμενα από νομικό έλεγχο. Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι παραβιάζουμε το νόμο σε κάποιο σημείο, ενημερώστε μας. Θα το εξετάσουμε πιο προσεκτικά και εάν χρειάζεται θα κάνουμε τις απαραίτητες τροποποιήσεις ή διευκρινήσεις.

Τα στοιχεία αρχικής επικοινωνίας είναι:

info@greactiv.eu

Mob: 30 6936 166 264

Tel: 30 211 4055 692

Megistis 30 176 73 Greece

Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε στα Social Media με τον εκπρόσωπο. Οι σύνδεσμοι βρίσκονται στο υποσέλιδο. Στη συνέχεια θα σας κατευθύνουμε στα κατάλληλα για το σκοπό της επικοινωνίας σας μέλη του πολιτικοκοινωνικού Δικτύου.