Αγώνας Ανεξαρτησίας

Αγώνας Ανεξαρτησίας

AUDIO

Αυτό το τερατούργημα της ΕΕ, το μόνο που εξυπηρετεί είναι το όνειρο της Γερμανίας να κυριαρχήσει στην Ευρώπη και μέσω της Ευρώπης στον κόσμο. Το έχουν φέρει οι Γερμανοί εκεί ακριβώς που θέλουν. Μας έχουν καταστήσει υπόδουλο έθνος μέσω της ΕΕ. Ότι δεν κατάφεραν σε δύο παγκοσμίους πολέμους, το κατάφεραν με την ΕΕ. Έχουν κυριαρχήσει στην Ευρώπη. Η πραγματικότητα μιλάει από μόνη της. Είναι κάτι που κανένας δεν μπορεί να το αρνηθεί.

Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να βρισκόμαστε σε μια Ένωση μαζί με τους Γερμανούς γιατί αποδείχθηκε ότι δεν εγκατέλειψαν τα σχέδια τους να κυριαρχήσουν στην Ευρώπη. Η Γερμανία έχει ανεξέλεγκτες κυριαρχικές τάσεις. Συμμετοχή σε Ένωση μαζί με την Γερμανία σημαίνει υποδούλωση για την Ελλάδα. Ή εμείς θα φύγουμε ή αυτοί.

Κατά την άποψη μας υπάρχει ένα μοντέλο που μπορεί να είναι επιτυχημένο, αν η ΕΕ γίνει Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης ακριβώς όπως οι ΗΠΑ. Στις ΗΠΑ, η γλώσσα είναι κοινή και σε κάθε πολιτεία υπάρχουν άνθρωποι με καταγωγή από διάφορες χώρες κυρίως της Ευρώπης αλλά και του κόσμου. Οι περισσότεροι είναι ανάμεικτοι με καταγωγή από διάφορες χώρες.

Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης σημαίνει ότι θα συνεχίσει να υπάρχει η Ελλάδα ως γεωγραφική περιοχή αλλά θα σταματήσουν να υπάρχουν οι Έλληνες. Θα είναι μια κοινή γλώσσα και θα είναι όλοι Ευρωπαίοι. Στην Ελλάδα θα είναι ανάμεικτοι, με καταγωγή από την Γερμανία, την Γαλλία, την Ιταλία και όλες τις άλλες χώρες της ΕΕ. Οι Έλληνες θα είναι μειοψηφία. Το ίδιο βέβαια θα συμβεί και σε όλες τις χώρες. Σε βάθος πολλών δεκαετιών θα σταματήσουν να υπάρχουν Έλληνες, Ιταλοί, Γάλλοι, Γερμανοί και θα είναι όλοι Ευρωπαίοι.

Αν μεν γίνει αυτό, θα εξαλειφθούν οι ανεξέλεγκτες γερμανικές κυριαρχικές τάσεις γιατί δεν θα υπάρχουν πλέον Γερμανοί αλλά Ευρωπαίοι γερμανικής καταγωγής. Στην Γερμανία δεν θα είναι η συντριπτική πλειοψηφία Γερμανοί αλλά η μειοψηφία.

Το σενάριο αυτό, των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης, εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί αλλά ούτε το επιδιώκω. Επειδή έχω ζήσει στις ΗΠΑ, δεν θα με ενοχλούσε να γίνει η ΕΕ όπως οι ΗΠΑ. Όμως είναι άλλοι στο Δίκτυο ΔΕΚΑ που τους ενοχλεί. Δεν βρίσκουν τον λόγο να γίνει κάτι τέτοιο. Σε ένα πράγμα συμφωνούμε όλοι. Πως ότι και να γίνει, πρέπει να έχει την έγκριση του ελληνικού λαού με δημοψήφισμα.

Το σενάριο των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης πολύ δύσκολα θα πραγματοποιηθεί. Πρώτα από όλα δεν το θέλουν οι Γερμανοί. Οι Γερμανοί θέλουν αυτό που έχουν καταφέρει, να υποδουλώσουν τις άλλες χώρες μέσω της ΕΕ. Εδώ τόσα χρόνια δεν έχουν αξιωθεί να βάλουν μια κοινή γλώσσα. Ο Γιούνγκερ κάποια στιγμή είχε μιλήσει για πέντε σενάρια πού θάφτηκαν όλα. Ούτε ο Μακρόν φαίνεται να υποστηρίζει κάτι τέτοιο. Μπορεί να θέλει περισσότερη ένωση όπως κοινό στρατό και προϋπολογισμό αλλά δεν έχει δείξει ότι θέλει να φτάσει μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. Ούτε πρόκειται να το δεχτούν οι κυβερνήσεις αλλά ούτε οι πολίτες των χωρών της ΕΕ.

Σε κάθε περίπτωση, αν δε γίνουν οι Ηνωμένες πολιτείες της Ευρώπης, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο, πρέπει να πάμε σε πιο χαλαρή σχέση. Το θέμα είναι ότι δεν φαίνεται να γίνεται τίποτα. Οι Γερμανοί έχουν σκοπό να το κρατήσουν το παιχνίδι εκεί που θέλουν και εκεί που το έχουν φέρει. Αυτή η ΕΕ είναι επιζήμια για την Ελλάδα για πολλούς λόγους. Αυτή η ΕΕ εμάς δεν μας συμφέρει. Σε αυτό επίσης συμφωνούμε όλοι στη ΔΕΚΑ. Η δύναμη που έχουμε ως χώρα να επηρεάσουμε το τι θα γίνει είναι πολύ μικρή, σχεδόν μηδαμινή. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε και έχουμε πλήρη έλεγχο είναι να φύγουμε από μια Ένωση που αποδείχθηκε τελικά επιζήμια.

Η ΕΕ είναι επίσης τροχοπέδη για να πλασαριστούμε με τον καλύτερο τρόπο στο υπό διαμόρφωση παγκόσμιο σκηνικό. Να δούμε τελικά αν ολοκληρωθεί το Brexit. Θα είναι όπως στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η μόνη χώρα της Ευρώπης εκτός Γερμανικής κυριαρχίας. Ένας κρυφός λόγος του Brexit ήταν η κυριαρχία της Γερμανίας που στην περίπτωση της Βρετανίας ήταν πολύ ηπιότερη καθώς οι δύο χώρες είναι ισοδύναμες. Σκέφτηκαν σωστά οι Άγγλοι: «Κερδίσαμε τον πόλεμο για να καταλήξουμε τελικά να είμαστε υπό την Γερμανία μέσω της ΕΕ;»

Για αυτούς που αισθάνονται ανασφάλεια ή μοναξιά εκτός κάποιας Ένωσης θα υπάρχουν εναλλακτικές. Ενδέχεται να δημιουργηθεί μια πολύ χαλαρή Ένωση οικονομικών σχέσεων από τις Συμμαχικές Δυνάμεις Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Καναδά, Αγγλία, ΗΠΑ, Ιρλανδία και άλλες χώρες όπως το Ισραήλ και το Χονγκ Κονγκ. Ίσως να είναι και αρκετές βαλκανικές χώρες. Αυτό είναι απλά ένα σενάριο. Δεν ξέρουμε αν η πιθανότητα πραγματοποίησης είναι μικρή ή μεγάλη. Αν γίνει κάτι τέτοιο, ίσως μας συμφέρει καλύτερα από την ΕΕ. Πιο χαλαρή σχέση σημαίνει εθνική ανεξαρτησία και ελευθερία να λύσουμε τα προβλήματα μας. Δεν έχει νόημα να φύγουμε από μία υποδούλωση και να πάμε σε μια άλλη. Ταυτόχρονα θα είμαστε σε μια Ένωση και θα έχουμε κάποια οφέλη. Σε κάθε περίπτωση θα συμμετέχουμε μόνο αν θέλουμε και μας συμφέρει. Είναι κάτι που θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός.

error: Content is protected !!
Scroll to Top