Εμείς είμαστε η ΝΔ

Εμείς είμαστε η γνήσια ΝΔ

AUDIO

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αναφέρει στην ομιλία του, στο πρώτο συνέδριο της ΝΔ στη Χαλκιδική: «η ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα προσφέρει στους νέους μεγάλες δυνατότητες για την προσωπική τους προκοπή… στο χώρο της Ευρωπαϊκής Κοινότητας η χώρα μας διατηρώντας τα εθνικά της χαρακτηριστικά θα επιτύχει την οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη, θα κατοχυρώσει τους δημοκρατικούς της θεσμούς και θα ενισχύσει την εθνική της ανεξαρτησία...».

Τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει. Επομένως δεν μπορούμε να ξέρουμε ποια θα ήταν η στάση του σήμερα. Είναι πιθανό να είχε γίνει ευρωσκεπτικιστής. Είμαστε όμως απόλυτα σίγουροι για το εξής. Με τον Καραμανλή δεν θα φτάναμε ποτέ σε αυτά τα χάλια. Με κάποιο τρόπο θα το προλάβαινε. Μπορεί αυτός ο τρόπος να ήταν έξοδος από την ευρωζώνη ή την ΕΕ. Μπορεί να εύρισκε έναν άλλο τρόπο. Ξέρουμε πολύ καλά ποια ήταν η άποψη του για το θέμα της Μακεδονίας στις αρχές του ’90. Αυτή ήταν η εθνική γραμμή που όμως άλλαξε. Δεν μπορούμε να ξέρουμε ποια θα ήταν η στάση του εικοσιπέντε χρόνια μετά. Είμαστε σίγουροι ότι δεν θα άφηνε το πρόβλημα της Μακεδονίας να διαιωνιστεί. Θα έβρισκε κάποια λύση. Ίσως να έκανε μια καλύτερη συμφωνία. Μπορεί να έκανε πόλεμο. Πάντως το πρόβλημα με κάποιο τρόπο θα λυνόταν. Δεν ήταν ο άνθρωπος που άφηνε τα προβλήματα να διαιωνίζονται.

Τώρα στη ψευτο-ΝΔ, κάνουν τους τζάμπα πατριώτες στο θέμα της Μακεδονίας, όταν όλοι τους κράτησαν ελεεινή στάση την εποχή των Μνημονίων. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και προδοτική αλλά σε κάθε περίπτωση δεν ήταν πατριωτική. Τα Μνημόνια μπορεί να τέλειωσαν, τυπικά τουλάχιστον και όχι ουσιαστικά. Τα δύσκολα δεν έχουν περάσει. Ίσως πέρασαν οι τραγικές καταστάσεις. Δεν θα ξεχάσουμε ΠΟΤΕ τη στάση όλων αυτών την εποχή των Μνημονίων. Όταν εμείς ήμαστε δίπλα στον ελληνικό λαό στα δύσκολα χρόνια των Μνημονίων, αυτοί ήταν απέναντι ή έκαναν την πάπια. Γεωργιάδης και Μπακογιάννη έχουν ψηφίσει όλα τα Μνημόνια. Η Μπακογιάννη ήταν η μόνη από τη ΝΔ που ψήφισε το πρώτο Μνημόνιο. Ο Γεωργιάδης μαζί με κάποιους βαλτούς δημοσιογράφους ήταν οι μεγαλύτεροι υπερασπιστές των Μνημονίων. Οι υπόλοιποι έκαναν την πάπια, συμπεριλαμβανομένου και του Καραμανλή. Εμείς μόνο κρατήσαμε πατριωτική στάση στα πέτρινα χρόνια των Μνημονίων.

Όταν ο Σαμαράς έριξε τη ΝΔ στις αρχές του '90, εμείς αγωνιζόμαστε για το κόμμα. Είπαμε να το ξεπεράσουμε, να τον συγχωρήσουμε και να προχωρήσουμε μπροστά. Ποτέ δεν θα το ξεχάσουμε. Ο Καραμανλής επίσημα ήταν ουδέτερος στην εσωκομματική αναμέτρηση Σαμαρά – Μπακογιάννη. Παρασκηνιακά δεν ξέρουμε τι στάση κράτησε. Ένα όμως είναι βέβαιο. Τον Σαμαρά τον έβγαλαν οι Καραμανλικοί. Οι Μητσοτακικοί όλοι ψήφισαν την Μπακογιάννη. Εγώ προσωπικά ψήφισα τον Σαμαρά και ήμουν εφορευτική επιτροπή στο εκλογικό κέντρο της Καισαριανής, αν και ανήκα στην τοπική Άνω Ιλισίων που βρίσκεται δίπλα. Για ώρες είχε μια τεράστια ουρά απέξω. Μείναμε μέχρι αργά το βράδυ για να μετράμε ψηφοδέλτια. Πως μας πλήρωσε ο Σαμαράς για την τεράστια τιμή που του κάναμε να τον βάλουμε πρόεδρο και να το κάνουμε πρωθυπουργό της χώρας; Έφερε όλους τους δικούς τους και μας καπέλωσαν. Μας εξαπάτησε στο θέμα των Μνημονίων. Μας τάραξε στη φορολογία. Μας έφερε τους υβριστές της ΝΔ και του προέδρου και μαζί με τον Κούλη τους έκαναν αντιπρόεδρο και εκπρόσωπο.

Όταν ο Γεωργιάδης και η Σπυράκη έδιναν μεγάλη μάχη ενάντια στη ΝΔ, εμείς υποστηρίζαμε το κόμμα με όλες μας τις δυνάμεις. Όταν η Μπακογιάννη έφυγε και έκανε δικό της κόμμα, εμείς μείναμε μέσα στο κόμμα. Όλοι αυτοί βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις του κόμματος, τυπικά ή άτυπα. Η Μπακογιάννη τυπικά είναι  Τομεάρχης αλλά άτυπα έχει ακόμη μεγαλύτερη δύναμη. Ο Σαμαράς τυπικά δεν έχει κάποια θέση αλλά παρασκηνιακά διαδραματίζει μεγάλο ρόλο.

Η γνήσια ΝΔ είμαστε εμείς, μια πατριωτική λαϊκή κίνηση, πιστή στην πολιτική κληρονομιά του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Αυτό το κόμμα που λέγεται ΝΔ, μόνο ΝΔ δεν είναι. Είναι Νέο ΛΑΟΣ, Νέα Δράση, Νέα ΔηΣυ, Νέα Πολιτική Άνοιξη. Όλοι οι αποστάτες, οι υβριστές οι πολέμιοι της ΝΔ και οι εχθροί της μεσαίας τάξης βρίσκονται στην κορυφή. Η βάση του κόμματος ανήκει στο μεγαλύτερο μέρος του στη μεσαία τάξη. Εμείς κόμμα δεν έχουμε κάνει. Θα μπορούσαμε εύκολα να πάρουμε το 2% που πήρε η Ντόρα και το 1% που πήρε ο μπαμπάς της το 1977. Όταν κάνουμε κόμμα θα είναι στα σοβαρά και όχι για πλάκα που έκαναν οι άλλοι. Όταν κάνουμε κόμμα, θα είναι κόμμα εξουσίας.

error: Content is protected !!
Scroll to Top