Η ΝΔ φταίει για όλα

Η ΝΔ φταίει για όλα

Πολλοί Νεοδημοκράτες μας λένε ότι «η Νέα Δημοκρατία θα κληθεί να σώσει την Ελλάδα όπως έκανε πάντα». Πόσο βαθιά πορωμένος, απόλυτα διεφθαρμένος, ξεδιάντροπα βρωμερός ψεύτης πρέπει να είναι κανείς όταν σε έχει καταστρέψει και λέει ότι θέλει να σε σώσει; Πόσο τελείως ηλίθιος πρέπει να είναι κανείς ώστε να πιστεύει ότι αυτός που σε κατέστρεψε μπορεί να σε σώσει; Τι μπορεί να περιμένει κανείς από ένα κόμμα που έριξε τη χώρα στα βράχια;

Από που προκύπτει ότι η Νέα Δημοκρατία έσωσε ποτέ τη χώρα; Πότε έσωσε η Νέα Δημοκρατία τη χώρα; Μήπως την έσωσε το 1974; Η δικτατορία έπεσε από ένα συνδυασμό αιτιών. Μεγάλο ρόλο έπαιξε ο αντιδικτατορικός αγώνας μέσα και έξω από την Ελλάδα και η εισβολή στη Κύπρο. Επίσης οι ξένες δυνάμεις έκριναν ότι αυτή η σελίδα είχε έρθει η ώρα να κλείσει. Δεν έριξε ο Καραμανλής τη χούντα. Ο Καραμανλής ήρθε μετά τη χούντα για διάφορους λόγους που μερικοί ήταν και τυχαίοι. Διάφορα κέντρα έκριναν ότι σε πρώτη φάση θα ήταν πιο ομαλή η μετάβαση από μια δεξιά χούντα σε μια δεξιά κυβέρνηση.

Μήπως έσωσε την χώρα η Νέα Δημοκρατία επί Μητσοτάκη; Ναι μεν κληρονόμησε μια δύσκολη κατάσταση από την προηγούμενη κυβέρνηση του Παπανδρέου αλλά το μόνο που κατάφερε να δημιουργήσει ήταν το απόλυτο χάος. Η κορύφωση του χάους ήρθε όταν Νεοδημοκράτες πολεμούσαν μανιωδώς τον Μητσοτάκη (βλ. Έβερτ, Σαμαράς, Αλαφούζος κλπ).

Το θράσος τους δεν έχει όρια. Δεν έχουν τσίπα επάνω τους. Οι καταστροφείς της χώρας και οι εξολοθρευτές του Ελληνικού λαού παριστάνουν τους σωτήρες. Και υπάρχουν δυστυχώς πολλοί ανόητοι που τους πιστεύουν. Αυτό είναι το πρόβλημα της Ελλάδας. Η μεγάλη ανοησία ενός μεγάλου μέρους τους εκλογικού σώματος. Απορώ με το τεράστιο θράσος τους στη ΝΔ που θέλουν να ξανακυβερνήσουν. Αυτοί φταίνε για όλα, μαζί με το ΠΑΣΟΚ. Αυτοί κατέστρεψαν τις ζωές μας, τις ζωές των παιδιών μας και τις ζωές των γονέων μας για να πάρουν η να κρατήσουν τις καρέκλες και να γεμίσουν τους λογαριασμούς τους στο εξωτερικό με λεφτά. Αυτοί είναι υπεύθυνοι για όλα όσα περνάμε.

Η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε απλά αλλά καταστράφηκε ολοσχερώς οικονομικά. Θα περάσουν πολλές δεκαετίες για να επανέλθει σε επίπεδα προ κρίσης, εάν ποτέ το καταφέρει. Σαφέστατα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν ευθύνονται για την παγκόσμια κρίση. Η παγκόσμια κρίση όμως δεν είχε ίδιες επιπτώσεις σε όλες τις χώρες. Όσο πιο άρρωστη ήταν μια οικονομία, τόσο πιο πολύ επηρεάστηκε από την παγκόσμια κρίση. Δεν ευθύνονται για την παγκόσμια κρίση αλλά ευθύνονται για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας που ήταν τόσο κακή ώστε δεν μπόρεσε να ανακάμψει από την παγκόσμια κρίση. Σε μια επιδημία θανατηφόρας γρίπης πεθαίνουν όσοι έχουν αδύνατο ανοσοποιητικό σύστημα. Ανεξάρτητα με το τι φταίει, αυτοί που είχαν την ευθύνη να το εντοπίσουν ήταν αυτοί που κυβερνούσαν.

Η Νέα Δημοκρατία έφερε τη χώρα στη χρεοκοπία. Αυτό είναι γεγονός αναμφισβήτητο. Το ότι δεν έχει την αποκλειστική ευθύνη για την χρεοκοπία είναι επίσης σωστό. Τη μοιράζεται μαζί με το ΠΑΣΟΚ. Πάντως τα κρίσιμα τελευταία μέτρα πριν τη χρεοκοπία τα έκανε η Νέα Δημοκρατία. Για έξι χρόνια πριν την χρεοκοπία ήταν στην κυβέρνηση. Δεν έβλεπαν έξι χρόνια ότι η χώρα πηγαίνει στα βράχια; Όλοι κοιμόντουσαν; Δεν ήταν κανένας ξύπνιος από αυτούς; Όλοι κοιμισμένοι;

Εάν θεωρούν ότι τους αναλογεί μόνο μικρό μέρος της ευθύνης και το ΠΑΣΟΚ έχει τη μερίδα του λέοντος, ας το αποδείξουν. Το ότι απέφυγαν να το ερευνήσουν φανερώνει ότι έχουν μεγάλο μέρος της ευθύνης. Ευθύνονται κατά το ήμισυ για τη χρεοκοπία της χώρας. Τώρα ποιος έχει λίγο μεγαλύτερη και ποιος έχει λίγο μικρότερη ευθύνη είναι άνευ σημασίας.

Ο Μητσοτάκης πριν από όλα πρέπει να μας πει γιατί η Νέα Δημοκρατία χρεοκόπησε τη χώρα. Δεν ήξεραν για τους οικονομικούς κύκλους; Αυτό το ξέρουν οι πρωτοετείς φοιτητές οικονομικών και δεν το ήξεραν καθηγητές Πανεπιστημίου με διδακτορικό; Γιατί δεν απαντάει ο Μητσοτάκης; Γιατί η Νέα Δημοκρατία χρεοκόπησε τη χώρα;

Αυτοί φταίνε για όλα όσα περάσαμε δέκα χρόνια. Αυτοί φταίνε για όλα όσα περνάμε τώρα. Αυτοί φταίνε για όλα όσα θα περάσουμε για δεκαετίες.

error: Content is protected !!