ΘΑ ΣΑΣ ΛΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΓΑΛΑΖΟΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ

Θα σας λιώσουν οι γαλαζοπακιστανοί

AUDIO

Ο Βορίδης βγήκε στο κανάλι του Μητσοτάκη και είπε ότι δήθεν υπάρχει ταύτιση απόψεων μέσα στη ΝΔ. Πρώτον ο Βορίδης δεν είναι ΝΔ, είναι δοκιμαστικά και πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να γίνει μόνιμος. Ταύτιση απόψεων δεν συμβαίνει σε κανένα κόμμα, απλά οι διαφορές δεν βγαίνουν προς τα έξω. Όλοι οι κεντροδεξιοί συμφωνούμε σε κάποιες γενικές γραμμές. Θέλουμε ελεύθερη οικονομία, χαμηλή φορολογία, έλεγχο της παράνομης μετανάστευσης. Δεν έχει ο Μητσοτάκης την πατέντα της μείωσης της φορολογίας. Μπορούν να το κάνουν και άλλοι. Ο Σαμαράς πάντως μας τσάκισε στη φορολογία. Μη ξεχνάμε πότε ξεκίνησαν να έρχονται οι παράνομοι μετανάστες, με πρωθυπουργό Μητσοτάκη και υπουργό Εξωτερικών Σαμαρά.

Μπορεί να συμφωνούμε σε γενικές γραμμές αλλά δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Άλλοι μένουν στην Εκάλη και την Κηφισιά και άλλοι στο Παγκράτι και το Περιστέρι. Δεν είναι το ίδιο ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας με τον μεγαλοεπιχειρηματία. Δεν είναι το ίδιο ο μέσος εργαζόμενος με τον μεγαλοδιευθυντή που παίρνει τα δεκαπλάσια. Δεν έχουμε όλοι κοινά συμφέροντα. Αυτοί υποστηρίζουν τα συμφέροντα του ανώτερου 5-10%. Ο Μητσοτάκης και ο Σταϊκούρας είναι τραπεζίτες. Ο Χατζηδάκης, ο Κουμουτσάκος και η Σπυράκη είναι άνθρωποι των Βρυξελών. Ποιανών τα συμφέροντα θα υποστηρίξουν; Των τραπεζών και των Βρυξελών. Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να το καταλάβει κανείς. Έρχονται για να τσακίσουν τους πολίτες, ιδιαίτερα τη μεσαία τάξη. Θα σας πατήσουν κάτω και θα σας λιώσουν σαν σκουλήκια. Μήπως περιμένετε να σας το πουν; Ένα ωραίο παραμύθι λένε πριν τις εκλογές για να τους ψηφίσετε και μετά θα σας τσακίσουν.

Ο Βορίδης είπε ότι υπάρχουν δύο άτομα με το όνομα Κώστας Καραμανλής στη ΝΔ. Ο θείος του ήταν γιατρός του Κωνσταντίνου Καραμανλή και πιθανώς να διατηρεί σχέσεις με την οικογένεια. Υπονοούσε ότι το κόμμα και η καραμανλική παράδοση κληρονομείται στην οικογένεια. Του προτείνουμε να μετοικίσει στο Πακιστάν ή στο Αφγανιστάν και να πάρει μαζί του τους Καραμανλήδες και τους Μητσοτάκηδες. Τέτοια νοοτροπία μόνο σε υποανάπτυκτες χώρες συναντάμε. Τόσοι Πακιστανοί έρχονται στην Ελλάδα, ας πάνε και μερικοί Έλληνες στο Πακιστάν. Η ΝΔ είναι Πακιστανικό κόμμα ως προς τη νοοτροπία. Αν δείτε τους τομεάρχες, σχεδόν όλοι είναι τζάκια.

Ο Κώστας Καραμανλής δεν μπορεί να είναι πλέον ηγέτης της Καραμανλικής φράξιας. Πολλοί καραμανλικοί βρίσκονται ήδη έξω από το κόμμα της ΝΔ. Κάποιος που έχει να μιλήσει δέκα χρόνια, έχει απωλέσει λόγω αυτής της συμπεριφοράς του την ηγετική θέση. Δεν είπε μια κουβέντα στα δύσκολα χρόνια των Μνημονίων, έστω για παρηγοριά, στο λαό που υπέφερε και από δικά του λάθη. Τι να τολμήσει να πει αυτός και ο Σημίτης όταν αυτοί είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση; Οι Καραμανλικοί πήγαν να τα ρίξουν στο Σημίτη αλλά δεν νομίζω να έγινε πιστευτό. Από την άλλη οι Σημιτικοί πάνε να τα ρίξουν τη χρεοκοπία στις κυβερνήσεις Καραμανλή. Θετικό είναι ότι έχουν γράψει και οι δύο βιβλία για το θέμα, ο Καραμανλής δια μέσου της Λουκέρη. Όταν βρούμε χρήματα και χρόνο, θα τα αγοράσουμε και θα τα διαβάσουμε. Για να μη μαλώνουν, η ευθύνη είναι μισή - μισή. Όποιος είναι καθαρός επιμένει να γίνει διερεύνηση του θέματος πως φτάσαμε στη χρεοκοπία. Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος το έχουν κάνει. Το λογικό συμπέρασμα είναι πως έχουν και οι δύο τη φωλιά τους λερωμένη. Είναι πάρα πολλοί οι κεντροδεξιοί που θεωρούν ότι ο Καραμανλής έχει μεγάλη ευθύνη για την χρεοκοπία, μαζί με τον Σημίτη.

Πήρε θέση υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και τα 2/3 των πολιτών ψήφισαν ΟΧΙ. Πολλοί από αυτούς ήταν κεντροδεξιοί. Είναι αυτοί που βρίσκονται εκτός κόμματος, ψηφίζουν άλλα κόμματα ή δεν ψηφίζουν καθόλου. Η ΝΔ έχει χάσει περισσότερους από μισούς ψηφοφόρους από το 2004. Ο Κώστας Καραμανλής έχει απαξιωθεί σε ένα μεγάλο μέρος της κεντροδεξιάς. Δεν μπορεί να είναι ηγέτης της κυρίαρχης φράξιας της ΝΔ. Κατά πόσο μπορεί να γίνει πρωθυπουργός κοινής αποδοχής σε κυβέρνηση συνεργασίας ή πρόεδρος Δημοκρατίας είναι ένα άλλο θέμα που θα το κρίνουν οι αρμόδιοι όταν και εάν έρθει εκείνη η ώρα. Είναι διαφορετικά ζητήματα. Όσο καλύτερη σχέση έχει με τον νέο ηγέτη των καραμανλικών, τόσες καλύτερες πιθανότητες έχει. Δεν μας απασχολεί η υστεροφημία του αλλά η εξαθλίωση ενός μεγάλου μέρους των Ελλήνων. Ούτε επιτρέπεται να τον αντικαταστήσει ο μικρός Κώστας Καραμανλής. Αυτά γίνονται μόνο σε υποανάπτυκτες χώρες.

Εδώ υπάρχουν δύο λύσεις. Η μια είναι να ψηφίσετε αυτή τη ΝΔ. Θα σας τσακίσουν και σε βάθος χρόνου το κόμμα θα καταρρεύσει. Θα γίνει κάτι αντίστοιχο με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Μετά θα αναλάβουμε εμείς και θα φτιάξουμε το κόμμα έτσι όπως έπρεπε να είναι, να εκφράζει τα συμφέροντα και τις απόψεις της βάσης. Η ζημιά όμως θα έχει γίνει. Η κεντροδεξιά θα έχει καταρρεύσει και θα είναι πολύ δύσκολο να ορθοποδήσει. Θα έχουμε πάλι είκοσι χρόνια κεντροαριστερά, όπως έγινε μεταξύ 1981 και 2004, πιθανώς τον Τσίπρα. Η άλλη είναι να μην τους ψηφίσετε. Αν χάσει ο Μητσοτάκης δεν μένει και θα αναλάβουμε το κόμμα. Αργά η γρήγορα θα αναλάβουμε το κόμμα. Είναι καλύτερα να γίνει γρήγορα. Δεν θα σας λιώσουν και θα γλυτώσουμε την κατάρρευση της κεντροδεξιάς και την εικοσαετία της κεντροαριστεράς.

error: Content is protected !!
Scroll to Top