Καταλληλότερος για εξέγερση

Καταλληλότερος για εξέγερση

Ακούσαμε μια περίεργη άποψη πρόσφατα. Μας έκανε εντύπωση πως άνθρωποι που δεν είναι με τον Μητσοτάκη, θέλουν να κερδίσει τις εκλογές. Πιστεύουν ότι αυτό είναι για το καλό της χώρας. Όταν μας το εξήγησαν είδαμε ότι έχει μια λογική. Μην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα μέχρι να ακούσετε (διαβάσετε) την συνέχεια.

Η χώρα βρίσκεται σε αδιέξοδο τα τελευταία δέκα χρόνια. Ο δρόμος αυτός δεν οδηγεί πουθενά, δεν υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ. Αποδείχθηκε με την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Όλες οι προσδοκίες διαψεύστηκαν. Υπάρχει πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια στον κόσμο. Όποιοι και να ήταν στην εξουσία, πάλι κάπως έτσι θα ήταν τα πράγματα.

Η χώρα ανήκει στους πολίτες. Δεν ανήκει στους Μητσοτάκηδες, τους Καραμανλήδες, τους καναλάρχες και τους ολιγάρχες. Ο υπέρτατος σκοπός είναι η ευημερία των πολιτών. Όλα τα υπόλοιπα είναι τα μέσα για την ευημερία των πολιτών, το πολίτευμα, η Βουλή, το Σύνταγμα, οι νόμοι κλπ. Από τη στιγμή που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την ευημερία των πολιτών, όλα έχουν αυτοαναιρεθεί.

Ο λαός που είναι το αφεντικό της χώρας, πρέπει να πάρει την τύχη του στα χέρια του. Να καταργήσει Βουλή, Σύνταγμα, νόμους και να τους αντικαταστήσει με άλλους. Έτσι θα δοθεί ένα τέλος στο αδιέξοδο και θα φανεί φως στην άκρη του τούνελ. Για να γίνει αυτό χρειάζεται λαϊκή εξέγερση. Με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν δύσκολο. Δεν ήταν αυτοί οι υπαίτιοι της καταστροφής. Υπαίτιοι της καταστροφής είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Στην καταστροφή μας οδήγησε η ΝΔ αλλά και το ΠΑΣΟΚ έχει επίσης ευθύνη. Ο λαός δεν μπορούσε να εξεγερθεί ενάντια σε κάποιους που δεν ήταν υπεύθυνοι για την εξαθλίωση. Επιπλέον τις δυναμικές κινητοποιήσεις τις κάνουν από την αριστερά και την ακροδεξιά.

Ο Μητσοτάκης είναι η προσωποποίηση του φαύλου συστήματος. Προέρχεται από την παλαιότερη, πλουσιότερη και μεγαλύτερη πολιτική οικογένεια. Η οικογένεια του και ο ίδιος συνδέονται στενά με την Ζήμενς που ως γνωστό είναι ο μεγάλος φάρος της διαπλοκής. Η διαπλοκή ήταν από τους βασικούς λόγους της καταστροφής. Ηγείται του κόμματος που μας οδήγησε στην καταστροφή. Επιπλέον είναι ακραία νεοφιλελεύθερος και θα φέρει αντιλαϊκά μέτρα. Υπηρετεί τα συμφέροντα της Γερμανίας και των τραπεζών. Είναι αντιπαθής σε ιδεολογικούς αντιπάλους του αλλά και ομοϊδεάτες. Είναι ιδανικός για να προκαλέσει λαϊκή εξέγερση. Δεν υπάρχει καταλληλότερος. Είναι ο καλύτερος για να ξεσηκώσει ένα μεγάλο μέρος του λαού εναντίον του.

Οι άνθρωποι που έχουν αυτή την άποψη προβλέπουν πολύ πιο έντονες αντιδράσεις από αυτές των κίτρινων γιλέκων στην Γαλλία. Εύχονται τα μέτρα του Μητσοτάκη να είναι όσο πιο σκληρά γίνεται. Όσο πιο σκληρά τα μέτρα, τόσο πιο έντονη η λαϊκή αντίδραση. Ακούν ότι υπάρχει προετοιμασία ούτως ώστε να ξεκινήσει η λαϊκή αντίδραση από την επομένη μέρα της εκλογής του Μητσοτάκη.

Σε αντίθεση με τον Μακρόν, ο Μητσοτάκης δεν θα μπορέσει να κρατηθεί στην εξουσία. Η αγανάκτηση και η οργή είναι πολύ μεγαλύτερες στην Ελλάδα από ότι στη Γαλλία καθώς οι Έλληνες έχουν περάσει πολλά τα τελευταία χρόνια. Έχουν κάνει υπομονή μεγάλη και βλέπουν ότι αυτό δεν έβγαλε πουθενά. Ένα έναυσμα μόνο χρειάζεται για να πάρει φωτιά. Η χώρα είναι σαν ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί. Οι ακραίοι θα συμπαρασύρουν και τους μετριοπαθείς που προτιμούν να παρακολουθούν τα γεγονότα από τον καναπέ τους.

Ο Μητσοτάκης ενδεχομένως να αποδειχθεί η σωτηρία της χώρας, χωρίς να το θέλει. Κατά λάθος θα δώσει μια λύση στο αδιέξοδο. Βέβαια η αναταραχή δεν είναι ευχάριστη. Αν όμως είναι τελικά ο μόνος τρόπος για να δοθεί μια λύση και να ξεφύγει η χώρα από το δρόμο της καταστροφής, τότε μια σύντομη αναταραχή είναι θεμιτή. Την άποψη αυτή δεν την υποστηρίζουμε αλλά ούτε την απορρίπτουμε. Σίγουρα την βρίσκουμε ενδιαφέρουσα και βλέπουμε ότι έχει μια λογική.