Μόνο ζέσταμα

Ήταν μόνο ζέσταμα

AUDIO

Λέει τώρα ο Μητσοτάκης ότι οι ευρωεκλογές θα είναι ο πρώτος γύρος για τις βουλευτικές εκλογές. Για εμάς ήταν απλά ένα ζέσταμα. Δεν ασχοληθήκαμε ιδιαίτερα. Τώρα ξεκινάμε τον αγώνα. Οι ψηφοφόροι πρέπει να εκφράσουν την δυσαρέσκεια τους για αυτή την ΕΕ, μαυρίζοντας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Όμως το 2% του πληθυσμού και του ΑΕΠ της ΕΕ δεν μπορεί να ασκήσει σημαντική επιρροή στις εξελίξεις μέσα στην ΕΕ. Εδώ η Βρετανία δεν κατάφερε να αλλάξει την ΕΕ και τελικά ψήφισαν να αποχωρήσουν.

Οι Ευρωεκλογές είναι για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι η μόνη ευκαιρία που έχουν οι ψηφοφόροι να εκφραστούν για ευρωπαϊκά θέματα. Δεν αποφασίζετε ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα. Οκτώ στους δέκα ψηφοφόρους έχουν αρνητική άποψη για αυτή την ΕΕ. Αυτή την ΕΕ την έφτιαξαν το Λαϊκό Κόμμα και οι Σοσιαλδημοκράτες. Δεν τους ψηφίζετε απευθείας αλλά μέσω ΝΔ και ΚΙΝΑΛ. Αν ψηφίσετε όπως αισθάνεστε, αυτά τα δύο κόμματα δεν πρέπει να πάρουν συνολικά πάνω από 20%. Υπάρχει έτσι μια ελπίδα να αλλάξει η ΕΕ προς το καλύτερο. Ψηφίζοντας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιβραβεύετε αυτή την ΕΕ και τους περνάτε το μήνυμα ότι όλα τα κάνουν καλά και δεν πρέπει να αλλάξει τίποτα. Αυτή η ΕΕ δεν συμπορεύεται με τα συμφέροντα της Ελλάδας και έχει μέρος της ευθύνης για την οικονομική καταστροφή. Έκανε τους Έλληνες τα γκαρσόνια της Ευρώπης και την Ελλάδα γερμανική αποικία εξαθλίωσης.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι θα λύσουμε τα προβλήματα μας αλλάζοντας την ΕΕ. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, πέρα από το να εκφράζουμε τη δυσαρέσκεια μας μαυρίζοντας ΝΔ και ΚΙΝΑΛ και φτιάχνοντας κάποιες συμμαχίες, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο. Η ΕΕ ενδέχεται να αλλάξει όχι από εμάς αλλά επειδή υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια όχι μόνο στη Βρετανία αλλά σε πολλές χώρες όπως Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία ακόμη και στη Γερμανία. Εμείς ως Ελλάδα μπορούμε να βάλουμε μόνο ένα λιθαράκι. Πρέπει όμως να παρακολουθούμε τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο για να πλασαριστούμε με τον καλύτερο τρόπο.

Ως Έλληνες έχουμε μεγάλο έλεγχο στο τι γίνεται στη χώρα μας σε οικονομικά, εξωτερικά και άλλα ζητήματα. Ο βαθμός ελέγχου που έχουμε στην ΕΕ είναι πολύ μικρός. Θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο τι μπορούμε να κάνουμε. Με αυτό θα ασχοληθούμε από εδώ και πέρα γιατί αφορά τα πράγματα σε εθνικό επίπεδο. Ο βαθμός ελέγχου είναι μεγάλος και αν το αποφασίσουμε μπορεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερος. Για το θέμα της ΕΕ τώρα ξεκινάμε γιατί είναι ένα πολύ σημαντικό εθνικό θέμα. Θα το εξετάσουμε σε σχέση με τη θέση των κομμάτων και κυρίως της ΝΔ.

Μας κατηγορούν ότι έχουμε βάλει στο στόχαστρο το Μητσοτάκη. Αυτό που έχει γίνει δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που θα ακολουθήσει. Με το Μητσοτάκη δεν έχουμε προσωπικά. Το όνομα του ούτε που το είχαμε αναφέρει μέχρι που έγινε πρόεδρος της ΝΔ. Αν αύριο παραιτηθεί ούτε που θα ξανά ασχοληθούμε μαζί του. Θα τον περάσουμε από ψιλό κόσκινο γιατί έτσι πρέπει να γίνεται σε όλους όσους διεκδικούν το ανώτερο επί της ουσίας αξίωμα της χώρας. Τυπικά είναι του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά ουσιαστικά είναι του πρωθυπουργού. Οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας πρέπει να είναι οι εντιμότεροι, ικανότεροι και καταλληλότεροι. Εκτός από το Μητσοτάκη δεν θα την γλυτώσουν και διάφοροι άλλοι που έχουν μεγάλες θέσεις.

Έχουμε ξανά απευθύνει έκκληση προς το αρχηγό και το ιερατείο της ΝΔ. Από εκεί προερχόμαστε και κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες είμαστε διατεθειμένοι να επιστρέψουμε. Αν θέλουν να τους εξηγήσουμε ποιες είναι οι συνθήκες. Θα πρέπει να αλλάξει ριζικά το κόμμα. Αλλιώς εμείς θα τους «χτυπάμε» μέχρι να γίνουν όπως θα έπρεπε να είναι ή να τους αντικαταστήσουμε με ένα άλλο σχήμα. Ούτε προσωπικά έχουμε μαζί τους ούτε υπηρετούμε άλλα συμφέροντα. Τα μόνα συμφέροντα που υπηρετούμε είναι της χώρας, των Ελλήνων πολιτών και περισσότερο των κέντρο + δεξιών στους οποίους απευθυνόμαστε.

Δεν δίνουμε πολλές πιθανότητες να πράξουν αυτό που λέμε. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε παρόλο που ξέρουμε τη στάση που θα κρατήσουν. Εμείς τους δώσαμε την προειδοποίηση. Οι ευρωεκλογές ήταν το ζέσταμα. Αυτό που έρχεται είναι πολλαπλάσιο και χειρότερο. Αγωνιζόμαστε με τις ότι δυνάμεις διαθέτουμε για το καλό της χώρας και των πολιτών. Μπορεί να αποδειχθεί ότι δεν θα είναι τόσο εύκολα τα πράγματα για αυτούς και η σίγουρη νίκη όπως την φαντάζονται να μην είναι τόσο σίγουρη.

error: Content is protected !!
Scroll to Top