Αμυντικές συμμαχίες

Αμυντικές συμμαχίες

AUDIO

Πριν το δημοψήφισμα ο Καραμανλής είχε κάνει διάγγελμα υποστηρίζοντας το ΝΑΙ για λόγους εθνικής ασφάλειας. Είπε ένα απειροελάχιστο μέρος της αλήθειας. Βέβαια τελικά επικράτησε το ΟΧΙ με 61,3%. Αν όμως δεν είχε κάνει αυτή τη δήλωση το ΟΧΙ θα πλησίαζε ή θα ξεπερνούσε από 80%. Φημολογείται μάλιστα ότι παρασκηνιακά ο ρόλος του ήταν καθοριστικός ώστε να μετατραπεί το ΟΧΙ σε ΝΑΙ.

Θυμάστε την διαφήμιση του Καμένου με τον μικρό Αλέξη και το τραινάκι. Εννοούσε ότι ο ρόλος του θα είναι να μην βγει το τραίνο από τις γραμμές δηλαδή η Ελλάδα από την ΕΕ. Ήταν έτοιμος για κόντρα με τις Βρυξέλες αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα άφηνε να βγει η Ελλάδα από την ΕΕ. Ο Καμένος είχε υπόγειες σχέσεις με τον Καραμανλή ή τον κύκλο Καραμανλή. Ο Βουλγαράκης εξασφάλισε χρηματοδότηση για τους ΑΝΕΛ. Αυτά δεν αποτελούν γεγονός αλλά μια άποψη σοβαρών και ενημερωμένων ανθρώπων. 

Εμείς δεν έχουμε προσωπικές διαφορές με κανέναν ούτε με τον Μητσοτάκη ούτε με τον Σαμαρά ούτε με τον Καραμανλή. Πρόβλημα έχουμε με αυτά που κάνουν και αυτά που λένε, με αυτό που εκπροσωπούν. Συνέβαλαν σημαντικά να φτάσει η Ελλάδα σε αυτά τα χάλια.

Σαφέστατα υπάρχει κίνδυνος από την Τουρκία. Η τουρκικός στρατός είναι μέσα στους 10 ισχυρότερους του κόσμου. Η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ 25ης και 30ης θέσης. Μην ξεχνάμε ότι οι Τούρκοι έχουν οκταπλάσιο πληθυσμό, είναι ογδόντα εκατομμύρια. Δεν μπορεί κανείς να προβλέψει το αποτέλεσμα μιας ολομέτωπης στρατιωτικής σύγκρουσης αλλά οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ μας. Στρατιωτικές ασκήσεις όπως ο Παρμενίων δεν αλλάζουν δυστυχώς το γεγονός αυτό.

Βέβαια τα τελευταία διακόσια χρόνια εμείς επιτιθέμεθα στους Τούρκους για να πάρουμε εδάφη που μας ανήκαν. Αυτό δεν πρέπει να μας εφησυχάζει γιατί μια φορά αρκεί για να γίνει το κακό. Μια φορά χρειάστηκε για να καταλάβουν ένα μεγάλο μέρος της Κύπρου. Επομένως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι απαραίτητο με κάποιο τρόπο να θωρακιστούμε απέναντι στην τουρκική απειλή.   

Η συμμετοχή στην ΕΕ δεν είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίσουμε την εθνική μας ασφάλεια. Εδώ ο Καραμανλής δεν μας τα είπε καθόλου καλά. Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι. Επιπλέον η συμμετοχή στην ΕΕ και την Ευρωζώνη δεν πάνε απαραίτητα πακέτο. Για την εθνική ασφάλεια δεν ήταν απαραίτητη η συμμετοχή στην Ευρωζώνη.

Την ελληνική οικονομία την χτύπησε ανελέητα μια τριπλέτα δηλαδή η τεράστια οικονομική καταστροφή οφείλεται σε τρία κακά. Το ένα είναι η κακοδιαχείριση, οι σπατάλες και οι κλεψιές των κυβερνήσεων Σημίτη και Καραμανλή αλλά και σε μικρότερο βαθμό προηγούμενων κυβερνήσεων. Ο άλλος λόγος είναι η συμμετοχή στην ΕΕ και ο τρίτος η συμμετοχή στην Ευρωζώνη. Τώρα δεν μπορούμε να πούμε αν ο καθένας ευθύνεται για το 1/3 αλλά κατά προσέγγιση μπορούμε να το δεχτούμε. Εάν εξέλειπε ένας ή δύο από αυτούς τους λόγους δεν θα είμαστε σε αυτά τα χάλια, θα ήταν καλύτερα. Αυτά ξέχασε να τα πει ο Καραμανλής.

Οι εναλλακτικές της συμμετοχής στην ΕΕ για την εθνική ασφάλεια είναι πολλές. Χρειάζεται να κάνουμε τις κατάλληλες αμυντικές συμμαχίες. Τα Βαλκάνια και η Ανατολική Μεσόγειος ήταν επίσης στην Οθωμανική αυτοκρατορία. Οι Βαλκανικές χώρες δεν έχουν ισχυρούς στρατούς αλλά αν τους αθροίσουμε στον ελληνικό ίσως να αρκούν για να γύρει η πλάστιγγα της στρατιωτικής δύναμης υπέρ μας. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την διαιώνιση του προβλήματος της ονομασίας της ΠΓΔ Μακεδονίας.

Το Ισραήλ και η Αίγυπτος έχουν επίσης ισχυρούς στρατούς για διαφορετικούς λόγους. Και οι δύο βρίσκονται στην παγκόσμια κατάταξη λίγο κάτω από την Τουρκία. Στην Αίγυπτο ο λόγος είναι ο πληθυσμός, είναι 100 εκατομμύρια. Το Ισραήλ έχει πληθυσμό μόνο 8,5 εκατομμύρια. Η στρατιωτική δύναμη οφείλεται στον τεχνολογικά προηγμένου στρατιωτικό εξοπλισμό. Αυτό το μοντέλο πρέπει να ακολουθήσουμε αφού ο πληθυσμός μας δεν μας βοηθάει. Επιπλέον να γίνεται στρατιωτική εκπαίδευση γυναικών, κάτι που έχουμε ήδη αναφέρει.

Η Αλβανία και η Αίγυπτος βρίσκονταν επίσης υπό Οθωμανική κατοχή. Είναι ομόθρησκες χώρες με την Τουρκία. Ενώ πολέμησαν στο πλευρό των Τούρκων, έκαναν αγώνα για να απελευθερωθούν από τον τουρκικό ζυγό. Η Αλβανία φαίνεται πως έχει κάνει συμμαχία με την Τουρκία. Στην Αίγυπτο οι σχέσεις με την Τουρκία εναλλάσσονται από καλές σε κακές, ανάλογα με το ποιοι είναι την εξουσία.

Η Τουρκία μπορεί να είναι μέσα στις 10 πρώτες χώρες σε στρατιωτική ισχύ αλλά υπάρχουν ισχυρότερες. Οι τρεις πρώτες είναι ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα. Κάποιες μελέτες βάζουν δεύτερη την Κίνα. Γενικά μπορεί να υπάρχει διαφορά μεταξύ των μελετών ανάλογα με τα κριτήρια που χρησιμοποιούν. Η λίστα δεν μεταβάλλεται ιδιαίτερα, αλλάζει απλώς λίγο η σειρά. Ινδία, Γαλλία, Ιαπωνία, Νότιος Κορέα, Βρετανία είναι πριν την Τουρκία. Γερμανία, Ιταλία, Αίγυπτος, Βραζιλία ακολουθούν μετά την Τουρκία. Οι επιλογές που έχουμε για αμυντικές και ευρύτερες συμμαχίες είναι πάρα πολλές.

Πρέπει να εξετάζουμε και ποιο είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσουμε. Στη περίπτωση της συμμετοχής στην ΕΕ και την Ευρωζώνη το τίμημα είναι υποδούλωση στην Γερμανία και οικονομική εξαθλίωση. Είναι πολύ βαρύ. Υπάρχουν άλλες εναλλακτικές πολύ πιο συμφέρουσες. Αν τυχόν δημιουργηθεί η Νέα Ένωση για την οποία έχουμε γράψει και πει πάρα πολλά, μερικοί από τους ισχυρότερους στρατούς του πλανήτη θα βρίσκονται μέσα σε αυτήν.

error: Content is protected !!
Scroll to Top