Δέκα θέσεις για την ΔΕΚΑ

Δέκα θέσεις για την ΔΕΚΑ

AUDIO

Στο εύκολο σενάριο για στροφή προς το νέο οικονομικό μπλοκ, γίνεται σαρωτικός ανασχηματισμός, με αλλαγή κατεύθυνσης σε βασικές πολιτικές και έντονη την παρουσία ανθρώπων που είναι υπέρ της εναλλακτικής παγκοσμιοποίησης. Εμείς είχαμε ζητήσει τρία με πέντε υπουργεία και πρέπει επιτέλους να τα πάρουμε. Κάποιος κυβερνητικός μας είπε «από που και ως που να πάρετε εσείς πέντε υπουργεία;» Η απάντηση μας ήταν «από που κι ως που εσείς οι υμνητές, θαυμαστές και φανατικοί υποστηρικτές αυτής της παγκοσμιοποίησης και αυτής της EU (Εvil Union), θα εφαρμόσετε την εναλλακτική παγκοσμιοποίηση, την συμμετοχή στο νέο οικονομικό μπλοκ και την έξοδο από την EU;» 

Το είχαμε αφήσει λίγο στο φλου για τα τρία με πέντε υπουργεία. Να το συγκεκριμενοποιήσουμε. Είναι 18 υπουργοί, 2 αναπληρωτές, 29 υφυπουργοί. Θέλουμε το 1/5 ή 20% δηλαδή 4 υπουργεία και 6 υφυπουργεία, σύνολο 10 θέσεις για την ΔΕΚΑ (Δημοκρατική Ένωση Κοινωνικής Αλληλεγγύης). Οι θέσεις υφυπουργών δεν χρειάζεται να είναι στα ίδια υπουργεία με τις θέσεις υπουργών. Όσο περνάει ο καιρός και οι συγκυρίες διαμορφώνονται υπέρ μας θα απαιτούμε περισσότερα.

Από όλα τα κόμματα, τις οργανώσεις, τα δίκτυα, μόνο εμείς είχαμε εξ αρχής την γραμμή 1) στροφή προς τις ΗΠΑ (& την Βρετανία μετά το Brexit) – 2) ενάντια σε αυτήν την παγκοσμιοποίηση και αυτή την ΕΕ. Το ένα ή το άλλο το είχαν οι περισσότεροι αλλά μόνο εμείς και τα δύο. Ενάντια σε αυτή την παγκοσμιοποίηση και σε αυτή την ΕΕ ήταν το ΚΚΕ, η ΧΑ, η Λαϊκή ενότητα, η Πλεύση Ελευθερίας κ.α. Όλοι αυτοί όμως έχουν αντιαμερικανική στάση.

Στροφή προς τις ΗΠΑ έκαναν κι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Συγκρούστηκαν μεν με την ΕΕ για το θέμα των Μνημονίων, όμως η Έξοδος αποδείχθηκε ότι ήταν για αυτούς κόκκινη γραμμή. Ο Μητσοτάκης θεωρείται φιλικά διακείμενος προς τις ΗΠΑ. Οι Μητσοτακικοί ήταν πάντα στην γραμμή της υποταγής στην Γερμανία δηλαδή περισσότερο ευρώδουλοι από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Δεν υπάρχει κανένας άλλος που να έχει την γραμμή ΗΠΑ – Βρετανία και ταυτόχρονα ενάντια σε αυτή την ΕΕ και αυτή την παγκοσμιοποίηση. Μόνο εμείς είχαμε και έχουμε αυτή την γραμμή. Ποιοι λοιπόν πρέπει να εφαρμόσουν αυτή την γραμμή; Εμείς και κανένας άλλος! Κανονικά έπρεπε να πάμε στου Μαξίμου και να πούμε στον Μητσοτάκη «φύγε εσύ Κούλη, αναλαμβάνουμε εμείς τώρα». Υπάρχουν κάποια τυπικά προβλήματα για το πως θα γινόταν κάτι τέτοιο.

Μπορούσαμε να ζητήσουμε τουλάχιστον τα μισά υπουργεία. Ούτε αυτό το κάνουμε. Ζητάμε μόνο το 1/5. Το Μητσοτάκη τον εξυπηρετεί πάρα πολύ διότι κρατάει την καρέκλα του και σαράντα υπουργεία – υφυπουργεία. Το κάνουμε για τον Μητσοτάκη; Όχι βέβαια! Το συμπεραίνει κανένας εύκολα από αυτά που γράφουμε στα άρθρα-audio/βίντεο. Ουδόλως μας ενδιαφέρει ο Μητσοτάκης.

Το κάνουμε για τη χώρα, γιατί το καλύτερο είναι να υπάρξει μια ομαλή μετάβαση στην δημοκρατία την ανεξαρτησία και την οικονομική ευημερία. Είναι το καλύτερο για όλους και αυτό θέλουν οι νέοι μας εταίροι στο νέο οικονομικό μπλοκ και οι ομογενείς που έχουν βοηθήσει πολύ. Η μετάβαση να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή. Η εναλλακτική είναι η ανατροπή της κυβέρνησης. Μπορεί να μην το πιστεύει ο Μητσοτάκης αλλά όταν θα γίνει θα είναι πια πολύ αργά για αυτόν.

Το νέο οικονομικό μπλοκ το προώθησαν οι ομογενείς των ΗΠΑ κυρίως, σε συντονισμό με ομογενείς και ομόθρησκους άλλων εθνοτήτων και θρησκειών μετά από δική μας πρόταση. Τώρα βέβαια πιθανότατα κι άλλοι άνθρωποι είχαν παρόμοιες σκέψεις. Τα άτομα που θα καταλάβουν τις δέκα θέσεις στο υπουργικό συμβούλιο, θα τα καθορίσουμε μαζί με τον Παγκόσμιο Ελληνισμό. Μέσω αυτών, θα  συμμετέχουμε στην εφαρμογή ενός σχεδίου που οφείλεται σε εμάς.

Επιπλέον έχουμε υποσχεθεί ότι θα απογειώσουμε την ελληνική οικονομία. Δεν υπάρχει καμία ελπίδα όσο παραμένουμε σε αυτή την EU (Evil Union). Απαραίτητη προϋπόθεση για την απογείωση είναι η συμμετοχή στο νέο οικονομικό μπλοκ. Δεν είναι όμως και ικανή γιατί απαιτούνται και άλλες πολιτικές για να πετύχουμε ψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Επίσης θα εφαρμόσουμε και άλλα που έχουμε στο πρόγραμμα μας και είναι απαραίτητα. Αυτά περιγράφονται στα διάφορα άρθρα-audio/βίντεο.

Δεν περιμένουμε να βγούμε πρώτο κόμμα ούτε να έχουμε αυτοδυναμία. Αυτά μπορεί να γίνουν μετά από πολλά χρόνια. Τώρα θέλουμε να συγκυβερνήσουμε με την ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει μετάβαση στην δημοκρατία, στην ανεξαρτησία, και στην οικονομική ευημερία μέσα από το νέο οικονομικό μπλοκ. Εμείς έχουμε την επιθυμία να συμμετέχουμε και σε κυβέρνηση με κορμό κεντροαριστερά.

Αν  α) γίνει σαρωτικός ανασχηματισμός με έντονη παρουσία ανθρώπων υπέρ της εναλλακτικής παγκοσμιοποίησης β) αλλάξουν βασικές πολιτικές κατευθύνσεις και γ) πάρουμε τις δέκα θέσεις που μας οφείλουν, η συγκυβέρνηση μας με τη κεντροαριστερά είναι κάτι μακρινό γιατί πιθανώς η ΝΔ θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές. Αν δεν γίνει έστω και ένα από αυτά τα τρία, θα ανατραπεί η κυβέρνηση και η συγκυβέρνηση με την κεντροαριστερά είναι κάτι πολύ κοντινό. Βέβαια μπορεί να είναι σε μεγάλο κυβερνητικό σχήμα εθνικής ενότητας. 

error: Content is protected !!
Scroll to Top