Δεν θα καρπωθούν τον αγώνα μας

Δεν θα καρπωθούν τον αγώνα μας

AUDIO

Πριν το 2015, από την αρχή των Μνημονίων, είχαμε απευθυνθεί σε όλους τους ομογενείς αλλά κυρίως στις ΗΠΑ. Τους είχαμε πει:

«Βοηθήστε μας γιατί οι υποτιθέμενοι εταίροι μας εξοντώνουν οικονομικά, ηθικά και ψυχικά. Και εσείς Έλληνες είσαστε όπως και εμείς. Οι πρόγονοι σας σε αυτά τα χώματα γεννήθηκαν. Δεν μπορείτε να μας αφήσετε έτσι».

Αυτοί μας απάντησαν: « Θα βοηθήσουμε αλλά τι να κάνουμε;»

Ούτε και εμείς ξέραμε τότε τι να τους πούμε.

Αν γινόταν άτακτη έξοδος το καλοκαίρι του 2015, τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα βραχυχρόνια. Μακροχρόνια θα έστρωναν. Τώρα θα ήταν μια χαρά. Βέβαια ή έξοδος θα μπορούσε να μην ήταν άτακτη αλλά σχεδιασμένη. Από εμάς και τις Βρυξέλες εξαρτόταν. Όμως ήθελαν να μας τιμωρήσουν και άλλο, σαν να μην έφταναν όλα όσα περάσαμε από τα δικά τους λάθη και των ευρώδουλων.

Τεσσερισήμισι χρόνια μετά το μετά το καλοκαίρι του 2015, επιτέλους φαίνεται μια ηλιαχτίδα. Δημιουργείται ένα νέο οικονομικό μπλοκ από ΗΠΑ, Βρετανία και άλλες χώρες. Αυτό οφείλεται εν μέρει στην δική μας προσπάθεια και των ομογενών. Χάρη στην δική μας προσπάθεια και των ομογενών, αν θέλουμε θα είμαστε μέσα. Από εμάς εξαρτάται. Δεν είναι μικρό πράγμα να δεχτούν μια οικονομικά κατεστραμμένη χώρα από τις πολιτικές των εταίρων και την κακοδιαχείριση, τις κλεψιές και τις σπατάλες των ευρώδουλων.

Αυτή την τεράστια ευκαιρία που μας δίνεται δεν μπορούμε να την αφήσουμε. Αν δεν γίνει με τον εύκολο τρόπο, θα γίνει με τον δύσκολο. Να επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά ποιος είναι ο εύκολος τρόπος: α) σαρωτικός ανασχηματισμός με έντονη παρουσία ανθρώπων υπέρ της εναλλακτικής παγκοσμιοποίησης β) αλλαγή σε βασικές πολιτικές κατευθύνσεις με συμμετοχή στο νέο οικονομικό μπλοκ γ) δέκα θέσεις για την ΔΕΚΑ στο υπουργικό συμβούλιο.

Το ένα ερώτημα είναι αν θα κάνει ο Μητσοτάκης την στροφή προς την εναλλακτική παγκοσμιοποίηση και το νέο οικονομικό μπλοκ. Αν το κάνει δεν θα κερδίσει μόνο το υπόλοιπο της τετραετίας αλλά και ίσως και την επόμενη. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα το αποτέλεσμα των εκλογών σε τρεισήμισι χρόνια. Το τι θα συμβεί δεν εξαρτάται μόνο από την στάση του σε ένα θέμα. Με μπαράζ πλειστηριασμών που ετοιμάζουν ίσως να μην βγάλουν ούτε το 2020. Πάντως αν δεν κάνουν την στροφή θα ανατραπούν. Και γιατί να σας πιστέψουμε θα πει κάποιος. Γιατί αυτά που λέμε εδώ και χρόνια γίνονται τώρα. Όποιος μας έχει παρακολουθήσει, το ξέρει πολύ καλά.

Αν κάνει την στροφή προς την εναλλακτική παγκοσμιοποίηση και το νέο οικονομικό μπλοκ, αναγκαστικά θα πρέπει να κάνει ανασχηματισμό. Δεν μπορεί να το υλοποιήσει με ανθρώπους που είναι φανατικά υπέρ της παρούσας παγκοσμιοποίησης και αυτής της ΕΕ. Το τρίτο είναι αν θα μας δώσει τις θέσεις που δικαιούμαστε. Αν γίνει η στροφή θα είναι πιο εύκολο να το καταφέρουμε.

Δεν μπορεί να καρπωθεί τους δικούς μας αγώνες, του παγκόσμιου ελληνισμού και ειδικά των ομογενών στις ΗΠΑ. Τους ανθρώπους που θα πάρουν τις θέσεις θα το καθορίσουμε μαζί με τον Παγκόσμιο Ελληνισμό. Αν πάρουμε τις δέκα θέσεις, θα τους δώσουμε σχέδιο απογείωσης της ελληνικής οικονομίας. Εννοείται ότι δεν θα χτυπάμε μια κυβέρνηση της οποίας αποτελούμε μέρος.

Επειδή δεν ξέρουμε αν και πότε θα μας δώσει τις θέσεις που δικαιούμαστε στο υπουργικό συμβούλιο, συνεχίζουμε να τους χτυπάμε. Όσο πιο γρήγορα μας τις δώσουν, τόσο το καλύτερο για αυτούς.

Θα τους χτυπάμε αλύπητα σε κάθε τι που διαφωνούμε. Εμείς δεν κάνουμε παλιανθρωπιές όπως η ΝΔ. Αν δεν διαφωνούμε σε κάτι, απλά σιωπούμε ως προς αυτό το ζήτημα. Δεν θα βγούμε να τους δώσουμε εύσημα. Είναι πολιτικοί αντίπαλοι. Όμως δεν θα παραστήσουμε ότι διαφωνούμε όπως έκανε η ΝΔ στο θέμα της Μακεδονίας για να εκμεταλλευτεί την λαϊκή δυσαρέσκεια υπέρ της και να κερδίσει τις εκλογές.

error: Content is protected !!
Scroll to Top