Καμπανάκι Κινδύνου

Καμπανάκι κινδύνου

AUDIO

Ο λόγος που θέλουμε την συμμετοχή της Ελλάδας στην CINEA είναι γιατί με αυτό τον τρόπο θα έχουμε ανεξαρτησία, δημοκρατία, ελευθερία, δικαιοσύνη. CINEA είναι ένα πιθανό όνομα για την Νέα Ένωση. Σημαίνει Coalition of Independent Nations for Economic Advancement δηλαδή Συνασμπισμός Ανεξάρτητων Κρατών για Οικονομική Πρόοδο. Θα χρησιμοποιούμε αυτό το όνομα αν και τίποτα δεν έχει ορισιτικοποιηθεί. Αν δεν γίνει το Brexit, δυσκολεύουν λίγο τα πράγματα για την CINEA. Δεν σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά. Πρέπει το οικονομικό μπλοκ να δημιουργηθεί ακόμη και με λίγες χώρες. Μην ξεχνάμε ότι η EE ξεκίνησε από μόλις τρεις χώρες, τις Benelux και μετά έγιναν έξι. Τώρα έχουν φθάσει τις είκοσι οκτώ. Ίσως η Βρετανία ή η Ελλάδα αργήσουν λίγο να συμμετέχουν. Θα πρέπει οι λαοί να νικήσουν πρώτα τις σκοτεινές δυνάμεις.

Η απόφαση του Αγγλικού Ανώτατου Δικαστηρίου ότι το κλείσιμο της Βουλής ήταν παράνομο, κτύπησε ένα καμπανάκι κινδύνου. Πρέπει να μας βάζει σε μεγάλες υποψίες. Βέβαια δεν είμαστε σε θέση να το κρίνουμε νομικά διότι δεν γνωρίζουμε τους Αγγλικούς νόμους. Εμείς το κρίνουμε λογικά. Ουσιαστικά παραδέχεται ότι ο πρωθυπουργός της Αγγλίας παραπλάνησε την Βασίλισσα. Έμμεσα την θίγει γιατί μας κάνει να σκεφτόμαστε ότι είναι βούρλο. Έχει το ανώτατο αξίωμα όχι μόνο της Αγγλίας αλλά και τυπικά άλλων χωρών όπως του Καναδά και της Αυστραλίας. Ολόκληρη βασίλισσα της Αγγλίας και δεν ρώτησε έναν νομικό σύμβουλο να της πει ότι είναι παράνομο το κλείσιμο της Βουλής. Κάθεται και χάφτει ότι της παρουσιάζει ο Μπόρις Τζόνσον. Δεν φαίνεται για βούρλο η Ελισάβετ.

Η απόφαση μυρίζει παρασκήνιο. Οι δικαστές δεν είναι θεοί, άνθρωποι είναι. Θα φοβηθούν  αν κάποιος τους πει «θα σου σκοτώσω όλη την οικογένεια αν δεν κάνεις αυτό που σου λέω» και πιστέψουν ότι είναι ικανός να κάνει κάτι τέτοιο. Ή αν τους πουν «πάρε δύο εκατομμύρια λίρες και αποφάσισε έτσι όπως σου λέω». Άλλους μπορεί να τους κρατάνε για σεξουαλικές ιδιαιτερότητες ή για παιδεραστία. Αυτά γίνονται. Δεν λέμε ότι έγιναν στην συγκεκριμένη περίπτωση αλλά γίνονται και δεν αποκλείεται να έγιναν και στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Δεν είναι όμως το σημαντικό αυτό. Το σημαντικό είναι τι θα γίνει στις 31 Οκτωβρίου. Αν δεν βγει η Βρετανία από την ΕΕ, θα πρέπει να ανησυχούμε πάρα πολύ και να ετοιμαζόμαστε για αντίσταση. Οι Άγγλοι ψήφισαν ξεκάθαρα υπέρ του Brexit. Ήταν μικρή η διαφορά αλλά και λίγοι ψήφοι αρκούσαν. Αυτό που υπερισχύει, αυτό πρέπει γίνεται. Δεν λέει κάπου ότι αν είναι η διαφορά μικρή, τότε δεν πρέπει να γίνει.

Οι βουλευτές πρόσφατα ψήφισαν ότι Brexit μπορεί να γίνει μόνο αν υπάρχει συμφωνία. Συμφωνία μπορεί να μην υπάρξει και έτσι θα αναβληθεί το Brexit. Ο Αγγλικός λαός δεν ψήφισε να γίνει Brexit μόνο αν υπάρχει συμφωνία. Ψήφισε να γίνει το Brexit με ή χωρίς συμφωνία. Είναι ένα τέχνασμα που σκέφτηκαν οι βουλευτές από μόνοι τους για να μην γίνει Brexit. Δεν θα είναι η πρώτη αναβολή που παίρνει. Εξαντλήθηκαν τα περιθώρια και έδωσαν μια παράταση αρκετών μηνών.

Εμείς γιατί θα πρέπει να ανησυχούμε; Γιατί αν δεν γίνει το Brexit σημαίνει ότι και εκεί μια τυραννική  μειοψηφία έχει υφαρπάξει την εξουσία από τον λαό και δεν είναι μόνο πρόβλημα της Ελλάδας. Επειδή αυτή η μειοψηφία είναι υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, τότε θα υπάρχει και σε όλες τις χώρες της ΕΕ και θα ενεργεί συντονισμένα.

Αυτό μας φέρνει στον μυαλό τον Χίτλερ. Πως ένας φτωχός ζωγράφος έγινε Καγκελάριος της Γερμανίας και επιχείρησε να υποδουλώσει την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο; Δεν το έκανε από μόνος του. Κάποιες σκοτεινές δυνάμεις ήταν από πίσω και τον στήριζαν. Αυτό που δεν κατάφεραν με τον Χίτλερ, θα προσπαθήσουν να το καταφέρουν με την ΕΕ. Μπορεί οι εμπνευστές της ΕΕ να μην είχαν στο μυαλό τους κάτι τέτοιο. Άλλοι όμως φαίνεται ότι το εκμεταλλεύονται.

Μας φέρνει και στο μυαλό διάφορους γραφικούς τύπους που έλεγαν κάτι παράξενες ιστορίες για Παγκόσμια Δικτατορία. Εμείς τους θεωρούσαμε τρελούς. Όσο περνάει όμως ο καιρός, αυτά που έλεγαν φαίνονται ολοένα και λιγότερα τρελά. Πρέπει να είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση. Αν δεν γίνει το Brexit πρέπει να ανησυχούμε μήπως οι συνεχιστές του Χίτλερ έχουν τον έλεγχο και σκοπεύουν να επιβάλλουν πρώτα Ευρωπαϊκή Δικτατορία και μετά Παγκόσμια.

Μπορεί οι απόψεις τους να φαίνονται καλές. Αυτό που πρέπει να εξετάζει κανείς είναι αν με προπαγάνδα προσπαθούν να επιβάλλουν την άποψη τους και όχι αν συμφωνεί ή διαφωνεί με την άποψη. Στις δημοκρατίες ακούγονται όλες οι απόψεις. Στις δικτατορίες ακούγονται μόνο οι απόψεις που θέλει το Καθεστώς. Πολλές φορές υπάρχει κρυφή ατζέντα. Το δήθεν ενδιαφέρον τους για τους μετανάστες κρύβει από πίσω την προσπάθεια να ρίξουν τα μεροκάματα ώστε να κερδίζουν περισσότερα.

Ο απελευθερωτικός αγώνας πρέπει να είναι σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο. Δηλαδή να δημιουργηθεί μέσα στην χώρα ενιαίο μέτωπο εθνικής αντίστασης που θα συνεργάζεται με αντιστασιακές οργανώσεις σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Στην Βρετανία σίγουρα θα δημιουργηθούν αν και εκεί ανατρέψουν την λαϊκή ετυμηγορία όπως έγινε και με το δικό μας δημοψήφισμα. Δεν θα ανατραπεί τόσο εύκολα η λαϊκή ετυμηγορία. Δεν θα το αφήσουν να περάσει τόσο εύκολα. Και εμείς κακώς αφήσαμε να περάσει η ανατροπή της λαϊκής ετυμηγορίας, τον Ιούλιο του 2015.

Σιγά σιγά θα δημιουργηθούν αντιστασιακές οργανώσεις απέναντι στην Ευρωπαϊκή Δικτατορία σε όλη την Ευρώπη. Δεν εννοούμε ότι θα έχουν την ίδια μορφή με τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο δηλαδή να είναι ένοπλες. Δεν αποκλείεται όμως κάποιες να καταλήξουν εκεί όταν οι άλλοι μέθοδοι αποτύχουν. Θα έχουν βοήθεια από όλες τις χώρες του κόσμου που έχουν δημοκρατία και ελευθερία. Για αυτό είναι σημαντικό να δημιουργηθεί η CINEA ακόμη και με λίγες χώρες. Για να βοηθήσει τον απελευθερωτικό αγώνα των υπόδουλων ευρωπαϊκών χωρών.

Πρέπει να σταματήσουμε την έλευση της Παγκόσμιας Δικτατορίας, αν ισχύει κάτι τέτοιο. Τα σημάδια είναι ανησυχητικά. Αν δεν γίνει το Brexit στις 31 Οκτωβρίου, θα πρέπει να κτυπήσει, όχι καμπανάκι κινδύνου αλλά μεγάλη καμπάνα. Οι σκοτεινές δυνάμεις κερδίζουν. Μην ξεχνάμε όμως ότι σε ένα μεγάλο διάστημα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Χίτλερ φαινόταν ότι κερδίζει τον πόλεμο. Αν το είχαν βάλει κάτω οι άνθρωποι που αγαπούν την ελευθερία και την δημοκρατία, θα είχαμε Παγκόσμια δικτατορία από το 1945. Ο αγώνας τους είναι που άλλαξε τη ροή της Ιστορίας.

error: Content is protected !!
Scroll to Top