ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ

ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ

Θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη ενός ελληνικού κόμματος που θα συνδέεται με τα κέντρο+δεξιά κόμματα σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδά, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία. Αφού δεν υπάρχει και επιπλέον κανένας δεν αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για κάτι τέτοιο, το κάνουμε εμείς. Ανάμεσα σε όλα όσα έχουμε κάνει, πει ή γράψει από το 2013, αυτό το θεωρούμε μακράν το σημαντικότερο. Πιστεύουμε επίσης ότι είναι χρήσιμο κάτι αντίστοιχο στην κεντροαριστερά αλλά αυτό ας το αναλάβουν άλλοι.

Επιχειρούμε σταδιακή προσέγγιση και εναρμόνιση με τα  προαναφερθέντα κόμματα. Αυτό θα γίνει μέσα από ένα ευρύτερο πολιτικό σχήμα που θα συμμετέχουν πρόσωπα που δεν ανήκουν στο δίκτυο και άλλες οργανώσεις, κινήσεις, δίκτυα ή κόμματα. Η ονομασία του νέου σχήματος πιθανότατα θα είναι διαφορετική από «Νέα Αρχή» και θα έχει άλλο ιστότοπο.

Από τους Έλληνες πολίτες εξαρτάται αν θα πετύχει το εγχείρημα. Κόμματα εξουσίας θα δεχτούν σχέσεις μόνο με ένα σχήμα που έχει προοπτική εξουσίας. Από επαφές που κάναμε διαπιστώσαμε ότι η επίσημη σχέση του νέου ευρύτερου σχήματος με τα παρακάτω κόμματα είναι εφικτή κάτω από προϋποθέσεις:

  • α) παρεμφερείς θέσεις και προγράμματα
  • β) ποιότητα στελεχών και ηγεσίας
  • γ) απήχηση σε ικανοποιητικό ποσοστό ψηφοφόρων  

 

Η επίτευξη των προϋποθέσεων και η επισημοποίηση των σχέσεων μπορεί να αργήσει αλλά μέχρι τότε θα γίνεται ανεπίσημα σύσφιξη των υφισταμένων σχέσεων μέσω ομογενών. Έτσι δημιουργούνται δύο ειδών συμμαχίες, εξωτερικές και εσωτερικές. Πέρα από τις επαφές που κάνουμε με διάφορους τρόπους,

  • απευθύνουμε κάλεσμα μέσω του Διαδικτύου σε πρόσωπα, κινήσεις, δίκτυα, οργανώσεις, κόμματα
  • που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο ευρύτερο πολιτικό σχήμα, να επικοινωνήσουν μαζί μας.

 

Η διάσπαση Νέας Αρχής - ΔΕΚΑ δίνει την δυνατότητα στο δίκτυο να πάρει μια νέα κατεύθυνση. Αυτονόητο είναι όμως πως όταν προχωρήσει το ευρύτερο σχήμα, οι θέσεις της ΝΑ δεν θα διατηρηθούν στην πληρότητα τους. Δεν υπάρχει όμως περίπτωση να κάνουμε «κωλοτούμπα» δηλαδή στροφή 180ο όπως συνηθίζουν πολλοί πολιτικοί. Προτρέπουμε κάθε ενδιαφερόμενο να επισκεφτεί τις ιστοσελίδες των κομμάτων (στα Αγγλικά) ώστε να πάρει μια γενική ιδέα για τις θέσεις και τα προγράμματα του νέου πολιτικού σχήματος. Την πιο λεπτομερή πολιτική τοποθέτηση, θα την καθορίσουν από κοινού όλοι όσοι θα συμμετέχουν. Σε περίπτωση που κάποιος δεν γνωρίζει Αγγλικά και ενδιαφέρεται σοβαρά, μπορεί να κλείσει ένα ραντεβού μαζί μας ώστε να εξηγήσουμε προφορικά τις θέσεις των κομμάτων.

USA

Republican Party – GOP (Grand Old Party)

* ενίοτε δεν επιτρέπεται η πρόσβαση εκτός ΗΠΑ για λόγους ασφαλείας

United Kingdom

Conservative and Unionist Party

Unleash Britain’s Potential | Conservatives

Australia

Liberal Party

Liberal Party of Australia

Australia

National Party

Home – The Nationals

New Zealand

National Party

New Zealand National Party

New Zealand

New Zealand First

New Zealand First

βρίσκεται σε κυβέρνηση συνεργασίας με τους Εργατικούς

Θα υπάρχει προσαρμογή στις ελληνικές συνθήκες. Δεν είναι κατάλληλες ολόιδιες πολιτικές όταν σε μία χώρα η ανεργία είναι κάτω από 5% και σε μια άλλη πάνω από 20%.  Ο μέσος Έλληνας ψηφοφόρος βρίσκεται πιο αριστερά σε σχέση με τον μέσο ψηφοφόρο στις παραπάνω χώρες και ανάλογη θα είναι η τοποθέτηση του νέου σχήματος.

Το ονομάζουμε πολιτικό σχήμα και όχι κόμμα γιατί μπορεί να μην είναι εξ αρχής κόμμα αλλά κίνηση, δίκτυο ή οργάνωση.  Μια εναλλακτική είναι να συμμετέχει σε συμμαχία κομμάτων. Θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες και τις υπό διαμόρφωση συνθήκες. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Θα κριθεί εν καιρώ από την ηγεσία και τα κατάλληλα όργανα. Η Νέα Αρχή είναι το δίκτυο βάσης που έχει την πρωτοβουλία να δημιουργήσει το νέο ευρύτερο πολιτικό σχήμα και να αποτελέσει μέρος του ώστε να καλύψει ένα κενό στην κεντροδεξιά.

Η Νέα Δημοκρατία είναι γερμανόφιλο και γαλλόφιλο κόμμα που υπηρετεί την ακραία και καταστροφική για την χώρα παγκοσμιοποίηση. Έχει σχέσεις με τους Δημοκρατικούς των ΗΠΑ που βρίσκονται στην κεντροαριστερά ενώ η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα της κεντροδεξιάς. Οι Δημοκρατικοί, προς το παρόν, υποστηρίζουν την Γερμανική Ευρώπη και την ακραία παγκοσμιοποίηση η οποία αν και δεν υπήρξε καταστροφική όπως στην περίπτωση της Ελλάδας, ήταν αναμφισβήτητα επιβλαβής για τις ΗΠΑ. Ωφέλησε την Γερμανία και την Κίνα. Με αυτή την έννοια, μπορεί να χαρακτηριστούν ανθέλληνες, αντιαμερικάνοι, γερμανόφιλοι και κινεζόφιλοι όσοι υποστηρίζουν την ακραία παγκοσμιοποίηση.

Δείτε τις άλλες δραστηριότητες της GReACTIV.

 

error: Content is protected !!
Scroll to Top