Θα γίνει της Ομοσπονδίας;

Θα γίνει της Ομοσπονδίας;

Λέμε ότι ο Μακρόν και ο Μητσοτάκης τείνουν προς τον Φεντεραλισμό. Χρησιμοποιούμε την λέξη τείνουν γιατί το πηγαίνουν πολύ αργά, θα πάρει δεκαετίες, αν γίνει. Ο Μακρόν δεν βγήκε ανοιχτά υπέρ της Ομοσπονδίας όπως δεν το έχει κάνει και ο Μητσοτάκης. Για τον Μητσοτάκη το ξέρουμε ότι είναι Φεντεραλιστής. Οι παλιές σειρές της ΝΔ, ξέρουν ακριβώς το who is who του καθενός. Για τον Μακρόν το καταλαβαίνουμε. Όποιοι μιλούν για κοινό στρατό, κοινό ομόλογο ή γενικά κοινά, προς την Ομοσπονδία το πηγαίνουν, στα μουλωχτά.

Άλλο Μακρόν και άλλο Γάλλοι, άλλο Μητσοτάκης και άλλο Έλληνες. Επειδή ο Μακρόν και ο Μητσοτάκης είναι Φεντεραλιστές, δεν σημαίνει ότι είναι οι Γάλλοι και οι Έλληνες. Ο Μακρόν δεν πήρε 66% όπως και η Λεπέν δεν πήρε 34%. Απλά το 66% προτίμησε καλύτερα τον Μακρόν από την Λεπέν. Από αυτό το 66% του Μακρόν, μόνο το 24% είναι ψηφοφόροι του. Παρομοίως από το 34% της Λεπέν, μόνο το 21,30% είναι ψηφοφόροι της.

Στην Γαλλία υπάρχει έντονος ευρωσκεπτικισμός και αντίδραση στην παγκοσμιοποίηση, τόσο στην δεξιά όσο και στην αριστερά. Εκφράστηκε με την Λεπέν και τον Μπελανσόν. Ενδιαφέρον είναι πως η Λεπέν επικράτησε στην Ανατολική Γαλλία που συνορεύει με την Ευρώπη. Οι επαρχίες (διοικητικά διαμερίσματα) που έχουν τις περισσότερες σχέσεις με τους Ευρωπαίους λόγω γειτνίασης, είναι οι πιο ευρωσκεπτικιστικές. Οι Ρεπουμπλικάνοι, το κόμμα του Σαρκοζί, ως κεντροδεξιοί σίγουρα δεν είναι τόσο πολύ υπέρ της σύσφιξης σχέσεων μέσα στην ΕΕ όπως ο Μακρόν. Αν ο Μακρόν βγει ανοιχτά υπέρ της Ομοσπονδίας, πολύ πιθανό να πάρει πολύ χαμηλότερο ποσοστό από 24%.

Είναι δυνατόν οι Γάλλοι που είναι σωβινιστές να δεχτούν να καταργηθεί η Γαλλία ως χώρα; Αυτό θα συμβεί με την Ομοσπονδία. Στην Γερμανία δεν την θέλουν ούτε οι πολίτες αλλά ούτε και οι πολιτικοί. Έχουν φέρει την κατάσταση στα μέτρα τους, κυριαρχούν στην Ευρώπη και πέτυχαν με την ΕΕ αυτό που δεν κατάφερε ο Χίτλερ. Δεν έχουν κανένα λόγο να προχωρήσουν σε Ομοσπονδία. Στο κάτω κάτω ποιος ο λόγος να καταργηθεί η Ελλάδα και όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες; Επειδή έτσι τους λέει η γκλάβα τους μερικών που έχουν βαλθεί να κυριαρχήσουν στην Ευρώπη και τον κόσμο;

Υπάρχει και ένα άλλο σενάριο για την Γαλλία, το Frexit. Βλέποντας ότι η συνεννόηση και η συμφωνία έχουν γίνει αρκετά δύσκολες εντός ΕΕ, μπορεί να προτιμήσουν μια άλλη εναλλακτική, αν υπάρχει. Η εναλλακτική αυτή ίσως είναι ο δρόμος των Συμμάχων. Μπορεί δηλαδή να βγουν από την ΕΕ, να αποκτήσουν την ανεξαρτησία τους για να μπορούν να κάνουν ότι θέλουν και να συμμετέχουν στην Συμμαχία. Στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τυπικά ήταν με τους Συμμάχους αλλά ουσιαστικά ήταν μοιρασμένοι. Ένα μεγάλο μέρος των Γάλλων ήταν με τον Άξονα.

Η Ελλάδα όπως και όλες οι χώρες της ΕΕ έχουν παραδώσει μέρος της εθνικής κυριαρχίας τους στις Βρυξέλες. Για την Γερμανία (και λιγότερα για την Γαλλία) δεν ισχύει γιατί ελέγχουν την ΕΕ. Οι χώρες της Ευρωζώνης το έχουν κάνει σε μεγαλύτερο βαθμό. Όσο πιο κοντά έρχονται οι χώρες, τόσο μεγαλύτερο μέρος του ελέγχου της κάθε χώρας παίρνουν οι Βρυξέλλες. Το φόρτε γίνεται στην Ομοσπονδία όπου οι χώρες παύουν να υφίστανται και γίνονται πολιτείες της Ομοσπονδίας.

Όσο πιο κοντά έρχονται οι χώρες εντός της ΕΕ, τόσο θα απομακρύνεται η Ελλάδα από τους Συμμάχους (ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Καναδά, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία). Περισσότερα ζητήματα θα ελέγχονται από τις Βρυξέλλες και λιγότερα από την Αθήνα. Η Ελλάδα και οι άλλες χώρες τείνουν να γίνουν πολιτείες της Ομοσπονδίας. Οι  διοικήσεις των πολιτειών δεν ασκούν εξωτερική πολιτική αλλά έχουν αρμοδιότητες εντός της πολιτείας.

Το κατά πόσο ο Άξονας (ΕΕ) θα έχει καλές σχέσεις με τους Συμμάχους είναι εξαιρετικά αμφίβολο. Σε στρατιωτικό επίπεδο δεν υπάρχουν προς το παρόν προβλήματα αλλά μπορεί μελλοντικά να υπάρξουν. Σε οικονομικό επίπεδο, η Γερμανία που είναι η κυρίαρχη χώρα του Άξονα, έχει δείξει τουλάχιστον ανταγωνιστική, αν όχι εχθρική στάση προς τις ΗΠΑ και θα κάνει το ίδιο με την Βρετανία.

Στην Ελλάδα, υπάρχουν πολλοί πολιτικοί που παριστάνουν τους αμερικανόφιλους και τους αγγλόφιλους. Παραδείγματα είναι ο Μητσοτάκης, ο Βαρβιτσιώτης κλπ. Αυτοί υπηρετούν τον Άξονα και την σύσφιξη των σχέσεων εντός ΕΕ στον δρόμο προς την Ομοσπονδία. Με αυτό τον τρόπο συνεχώς απομακρύνουν την Ελλάδα από τους Συμμάχους. Οι ομογενείς στις αγγλόφωνες χώρες, με βασικές ΗΠΑ και Βρετανία, πρέπει να σταματήσουν να τους υποστηρίζουν και να ασκήσουν πίεση στις κυβερνήσεις τους να κάνουν το ίδιο. Το αυτό ισχύει για αμερικανόφιλους και αγγλόφιλους εντός Ελλάδας.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΟΣΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ. ΕΤΣΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ.

error: Content is protected !!
Scroll to Top