The Greek Connection

The Greek Connection

Να μας πει ο Μητσοτάκης. Γιατί ο Χρυσοχοΐδης αποκαλείται Παυλάρας αφού το όνομα του είναι Μιχάλης; Υπάρχει μεγαλοϋπουργός που κάνει χρήση κοκαΐνης; Ποιος οικονομικός μεγαλοπαράγοντας κρύβεται πίσω από το Πρώτο Θέμα που τόσο σθεναρά τον υποστήριζε; Έχει οικονομικά πάρε - δώσε με μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη; Από που κατάγεται και με ποιους πολιτικούς συνδέεται που έχουν ίδιο τόπο καταγωγής; Αυτό για ορεκτικό. Πάμε στο κυρίως πιάτο.

Υπάρχει υφυπουργός που εμπλέκεται στο σκάνδαλο των Εσκομπάρ της Μυκόνου, ναρκωτικών και πορνείας; Οι φήμες αναφέρουν για δύο πρωτοκλασάτους πολιτικούς της ΝΔ και ενδεχομένως και τρίτο. Ο ένας δεν είναι πλέον βουλευτής και είχε συνδεθεί με τον Γιάννη Μακρή.

Ο Γιάννης Μακρής είχε καταδικαστεί το 2003 σε δυόμισι χρόνια για διακίνηση ναρκωτικών. Επίσης 50 κιλά μεθαμφεταμινών αξίας 13 εκ δολαρίων είχαν βρεθεί σε ένα Φορντ στο σπίτι του πατέρα του. Την ευθύνη είχε αναλάβει τελικά ο αδελφός του Μακρή Άλεξ. Σύμφωνα με δήλωση του στελέχους εταιρείας security Στέφανου Καραφωτιά στην «The Australian», ο Μακρής ασχολούνταν με ξέπλυμα μαύρου χρήματος, παράνομο τζόγο και επιχειρήσεις ναρκωτικών στα νότια προάστεια και στην Μύκονο.

Από τον Αυστραλιανό τύπο ονομάζεται γκάγκστερ. Δημοσιεύματα αναφέρουν την άποψη υψηλόβαθμου αστυνομικού σύμφωνα με τον οποίο ο Γιάννης Μακρής ήταν επικεφαλής διεθνούς συνδικάτου διακίνησης ναρκωτικών με εξακριβωμένες διασυνδέσεις τουλάχιστον σε Ισπανία, Ελλάδα, Ολλανδία, Αυστραλία και Ντουμπάι και την οικογένεια του οργανωμένου εγκλήματος Αχμάντ. Τα ναρκωτικά συσκευάζονταν στην Ολλανδία και μεταφέρονταν είτε ως τρόφιμα είτε σε βαλίτσες με αεροπορικά δρομολόγια. Ο υψηλόβαθμος αστυνομικός πιστεύει χωρίς αμφιβολία ότι ήταν από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς ναρκωτικών και πως η εκτέλεση του μεθοδεύτηκε από αντιπάλους του μέσα στο ίδιο συνδικάτο ναρκεμπορίας με σκοπό να τον αντικαταστήσουν στην κορυφή.

Μια δεύτερη θεωρία λέει ότι ήταν ξεκαθάρισμα λογαριασμών νονών της Αθήνας ενώ μια τρίτη ότι έχει σχέση με εταιρεία παράνομου τζόγου της Ασίας. Τέταρτη θεωρία υποστηρίζει ότι την οργάνωσε η λιβανέζικη οικογένεια Ιμπραχίμ της Αυστραλίας που σύμφωνα με τις αυστραλιανές αρχές δραστηριοποιούνται στο χώρο του οργανωμένου εγκλήματος. Με τον Τζων Ιμπραχίμ, ο Μακρής ήταν συνεταίρος σε ένα Κλαμπ στο Κινγκς Κρος του Σίντνεϋ αλλά το 2007 τα έσπασαν. 

Η οικογένεια Ιμπραχίμ τον θεωρεί υπεύθυνο για την απόπειρα κατά του Φαντί Ιμπραχίμ, τον Ιούνιο του 2009. Πυροβολήθηκε πέντε φορές μέσα στο Λαμποργκίνι, έξω από το σπίτι του. Στην συνέχεια ο Μάικλ και ο Φαντί Ιμπραχίμ κατηγορήθηκαν ότι σχεδίαζαν την δολοφονία του Μακρή. Το 2010 είχε υπάρξει ένα σοβαρό επεισόδιο μεταξύ του Μακρή και του Τζων Ιμπραχίμ στην Μύκονο όταν βρέθηκαν να κάθονται σε διπλανά τραπέζια.

Η δολοφονία του Μακρή είναι πιθανό να συνδέεται με την έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο του Αμάντ Τζέι Μαλκούν στην Γλυφάδα. Η βόμβα έσκασε έξω από το ίδιο γυμναστήριο όπου γυμναζόταν ο Τζων Μακρής. Και ο Μαλκούν είναι Αυστραλός, λιβανέζικης καταγωγής με τόπο γέννησης τα Αραβικά Εμιράτα. Ήταν αρχηγός, από το 2009 μέχρι το 2013, της εγκληματικής συμμορίας μηχανόβιων της Αυστραλίας Κομαντσέρος που εμπλέκεται στο εμπόριο ναρκωτικών και άλλες εγκληματικές δραστηριότητες.

Έφυγε από την Αυστραλία το  2013 μετά από μια καταδίκη για διακίνηση ηρωίνης. Πρώτα πήγε στο Ντουμπάι και μετά στις Φιλιππίνες. Τα τελευταία δύο χρόνια είχε ως βάση την Ελλάδα και λέγεται ότι συνεργαζόταν με την Ρωσική Μαφία.

Πολλοί άλλοι είχαν επίσης καταφύγει στο Ντουμπάι από τον υπόκοσμο της Αυστραλίας, όπως ο Μάικλ και ο Φαντί Ιμπραχίμ. Ο Μάικλ έπαιζε σε διπλό ταμπλό μεταξύ δύο αντίπαλων εγκληματικών συνδικάτων της Αυστραλίας καθώς προμήθευε ναρκωτικά και τα δύο, μαζί με ένα προστατευόμενο μάρτυρα που ονομάζεται MW1 (μάλλον material witness 1).

Επικεφαλής στο ένα ήταν ο Αχμάντ Ροκ Αχμάντ. Μαζί με τον Μουσταφά Ντιμπ και τον εθισμένο στον τζόγο Χασάν Φακρεντίν έπαιρναν ναρκωτικά από τον Κομαντσέρο Τούρκο Χακάν Αρίφ, δεξί χέρι του Χακάν Αβίκ που επίσης είχε καταφύγει στο Ντουμπάι. Ο Αρίφ με την σειρά του τα προμηθευόταν από τον Ολλανδοτούρκο Νεμί Σακί που μένει στο Ντουμπάι και θεωρείται αφεντικό ενός μεγάλου ευρωπαϊκού συνδικάτου του εγκλήματος. Το δεύτερο συνδικάτο ήταν αντίπαλο των Αχμάντ, με επικεφαλής τον Στήβεν Ελμίρ που επίσης κατέφυγε στο Ντουμπάι.

Η δολοφονία του Μακρή και η απόπειρα κατά του Μαλκούν έχουν κοινά με την δολοφονία του  Μαχμούντ Μικ Χαβί, επίσης λιβανέζικης καταγωγής που ήταν και αυτός αρχηγός της συμμορίας των Κομαντσέρο από το 2003. Είχε γίνει έξω από ένα Γυμναστήριο όπως του Μαλκούν αλλά την έκαναν δύο πιστολέρο με καλυμμένα τα πρόσωπα όπως του Μακρή. Κατηγορήθηκαν δύο μέλη της συμμορίας μηχανόβιων Lone Wolf.

Ο Μαχμούντ Χαβί είχε φυλακιστεί για την δολοφονία του Χελς Έϊντζελ Τόνυ Ζέρβας. Το 2009, μια Κυριακή απόγευμα ξέσπασε ένας μεγάλος καυγάς στο αεροδρόμιο του Σίντεϋ, με αποτέλεσμα τον θάνατο του Τόνυ Ζέρβας που μόλις είχε φθάσει με μια πτήση μαζί με τον αδελφό του Πήτερ Ζέρβας και ένα άλλο υψηλά ιστάμενο μηχανόβιο των Χελς Έϊντζελς. Έγινε παρεξήγηση που κατέληξε σε άγρια συμπλοκή. Αυτά είναι μόνο πολύ λίγα. Όποιος θέλει να το ψάξει θα βρει πολύ περισσότερα.

error: Content is protected !!
Scroll to Top